GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστηρή προειδοποίηση Σουλτς σε Τσίπρα για την επίσκεψη στη Μόσχα

Να μην “απομονωθεί” από τους Ευρωπαίους εταίρους του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα ...

Αυστηρή προειδοποίηση Σουλτς σε Τσίπρα για την επίσκεψη στη Μόσχα

Να μην “απομονωθεί” από τους Ευρωπαίους εταίρους του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Hannover Allgemeine Zeitung, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, με την αναλυτική λίστα μεταρρυθμίσεων και την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρχίσει να ανακτά την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των εταίρων, όμως ήταν “απαράδεκτο” ο πρωθυπουργός να εκφράζει εικασίες ότι ως αντάλλαγμα για μία ρωσική βοήθεια “θα τεθεί σε κίνδυνο η ενιαία ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη Ρωσία”, κατά τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ επισημαίνεται πως και ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί είχε προειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα για την προσέγγιση με τη Μόσχα.

Επικριτικός για την επίσκεψη Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα εμφανίζεται με δηλώσεις του στην εφημερίδα και ο πρόεδρος της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γκίντερ Κρίχμπαουμ, σχολιάζοντας πως αν η ελληνική κυβέρνηση νομίζει πως μπορεί να βρει την “ψυχή” της στη Μόσχα, τότε κάθεται “σε λάθος άλογο”.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η Ρωσία παρακάμπτει ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, και ως εκ τούτου “όποιος θέλει περαιτέρω ευρωπαϊκή βοήθεια πρέπει να έχει τη πυξίδα του στραμμένη προς τις Βρυξέλλες, όχι προς τη Μόσχα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση