GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αν αποτύχουμε ανοίγει ο δρόμος για το ναζισμό και τη Χρυσή Αυγή»

«Μια αποτυχία μας θα ανοίξει το δρόμο στην ιδεολογία του μίσους, στην ιδεολογία του ναζισμού που εκπροσωπείται από το 2012 στη Βουλή α...

«Αν αποτύχουμε ανοίγει ο δρόμος για το ναζισμό και τη Χρυσή Αυγή»
«Μια αποτυχία μας θα ανοίξει το δρόμο στην ιδεολογία του μίσους, στην ιδεολογία του ναζισμού που εκπροσωπείται από το 2012 στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή» είπε η Ρένα Δούρου σε ομιλία της σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με τίτλο «Greece strikes back» (Η Ελλάδα ξαναχτυπά).
Κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της κρίσης στη δημοκρατία, η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι «σήμερα ο στρατός της Δημοκρατίας αριθμεί πολύ περισσότερους στρατιώτες. Το καθήκον μας είναι να δράσουμε με αξιόπιστο, ολοκληρωμένο και συνεπή τρόπο, προκειμένου να κάνουμε την Αυγή μίας άλλης Αττικής απτή πραγματικότητα για κάθε πολίτη».
Στην ομιλία της, με τίτλο «The Dawn of another Attica» («Η αυγή μιας άλλης Αττικής», που ήταν εμπνευσμένος από το γνωστό ποίημα του Π.Σέλεϊ “Hellas”), η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον νέο ρόλο που καλείται να παίξει η περιφέρεια. «Η Αττική είναι εξαιρετική. Είναι εξαιρετική λόγω του ρόλου που παίζει σήμερα. Είναι εξαιρετική χάρη στην ιστορική της παράδοση. Και δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι τόσοι κλασσικοί συγγραφείς αναφέρονται στην Αττική και στο ρόλο της κατά την επανάσταση για την ανεξαρτησία κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας» είπε. Και συνέχισε «σήμερα η Αττική δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ενάντια σε κάποιον εξωτερικό εχθρό. Αλλά αγωνίζεται κατά των σοβαρών συνεπειών της κρίσης. Για αυτό, και η νέα Περιφερειακή Αρχή είναι μια Αρχή του λαού, από το λαό, για το λαό. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι χωρίς την υποστήριξη του λαού, είναι αδύνατο να αλλάξουν τα πράγματα. Η αλλαγή και η ανανέωση είναι σημαντικά λόγω των σημερινών συνθηκών και των πιεστικών αναγκών των πολιτών της Περιφέρειάς μας.»
Ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει «τη βούληση να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία των πολιτικών παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση