GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο-σοκ: περιπολικό χτυπά και παρασύρει εσκεμμένα ένοπλο πεζό

H αστυνομία της Αριζόνας (νοτιοδυτικές ΗΠΑ) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου απεικονίζεται ένα περιπολικό της αστυνομίας να χτυπά...

Περιπολικό στις ΗΠΑ έπεσε πάνω σε ένοπλο πεζό
H αστυνομία της Αριζόνας (νοτιοδυτικές ΗΠΑ) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου απεικονίζεται ένα περιπολικό της αστυνομίας να χτυπά και να παρασύρει εσκεμμένα έναν ένοπλο πεζό, ένα περιστατικό που πυροδότησε ένα νέο κύμα επικρίσεων σχετικά με το θέμα της χρήσης υπέρμετρης βίας από τους Αμερικανούς αστυνομικούς.
Στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του περιπολικού ακούγονται πυροβολισμοί προτού ο ύποπτος, ο Μάριο Βαλέντσια, εμφανιστεί στο βίντεο να ανεβοκατεβαίνει από το οδόστρωμα στο πεζοδρόμιο την 19η Φεβρουαρίου στην πόλη Μαράνα, κρατώντας ένα όπλο.
Ο ύποπτος πυροβολεί στον αέρα, όπως φαίνεται στο βίντεο, και συνεχίζει να περπατά την ώρα που πολλά περιπολικά --περιλαμβανομένου εκείνου που κατέγραψε το περιστατικό-- τον ακολουθούν έχοντας κόψει ταχύτητα και από απόσταση.
Κατόπιν το όχημα που οδηγεί ο Μάικλ Ραπιέτζκο προσπερνά τα προπορευόμενα οχήματα από τα δεξιά και αφού επιταχύνει χτυπά με μεγάλη ταχύτητα από πίσω τον άνδρα που περπατούσε στο πεζοδρόμιο, στην αριστερή πλευρά του δρόμου, με αποτέλεσμα να τον εκσφενδονίσει στον αέρα.
Το περιπολικό, η κάμερα του οποίου επίσης κατέγραψε το περιστατικό, προσέκρουσε σε έναν τοίχο.
Ο Μάριο Βαλέντσια επέζησε.
Ο Τέρι Ροζέμα, αρχηγός της αστυνομίας του Μαράνα, υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς καθώς, όπως υποστήριξε, ο Βαλέντσια, αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές των δυνάμεων επιβολής της τάξης που του ζητούσαν να παραδώσει το όπλο του.
«Δεν θέλαμε να του επιτρέψουμε να εισέλθει σε ένα κτιριακό συγκρότημα γραφείων (όπου κατευθυνόταν). Δεν θέλαμε να του δώσουμε τη δυνατότητα να πάρει μαζί του κάποιον όμηρο από τον χώρο στάθμευσης προκειμένου να κλέψει το αυτοκίνητό του», εξήγησε ο ίδιος.
«Είναι σοκαριστικό, είναι βίαιο ωστόσο την ίδια στιγμή η βία ήταν δικαιολογημένη δεδομένων των συνθηκών» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι ήταν «απόλυτα νόμιμο» να τον πυροβολήσουν.
Το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά εγκλημάτων που διαπράχθηκε σε όλη την πόλη, σύμφωνα με την αστυνομία, που επιβεβαίωσε ότι ο Βαλέντσια είχε μόλις διαφύγει από ένα σούπερ μάρκετ απ’ όπου είχε κλέψει ένα τουφέκι.
Το συμβάν βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια χρονική περίοδο όπου η αστυνομία δέχεται σωρεία επικρίσεων για τις βίαιες μεθόδους που χρησιμοποιεί και τη ρατσιστική συμπεριφορά που επιδεικνύει, στον απόηχο περιστατικών που οδήγησαν στον θάνατο πολλών ανθρωπων, στην πλειονότητά τους αφροαμερικανών και άοπλων.
Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες σε δεκάδες πόλεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έχουν σκοτώσει περισσότερους από 90 άοπλους από τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση