GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγορές από τα κυλικεία των σχολείων με κάρτα σίτισης

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στα σχολεία εντάσσεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας όπως άλλωστε είχε τονιστεί κ...

Αγορές από τα κυλικεία των σχολείων με κάρτα σίτισης

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στα σχολεία εντάσσεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας όπως άλλωστε είχε τονιστεί και στις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά. 

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισής της  το Υπουργείο θα προχωρήσει  στην χαρτογράφηση των σχολείων, ώστε να εντοπισθούν εκείνα στα οποία οι μαθητές αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα σίτισης και δεν λειτουργούν κυλικεία, ώστε να εστιάσει την προσπάθειά του εκεί. 

Παράλληλα το Υπουργείο μελετά την επέκταση της Κάρτας Σίτισης του Υπουργείου Εργασίας και στα σχολικά κυλικεία, ώστε να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους όσοι έχουν ανυπέρβλητες ανάγκες. Η κάρτα είναι ανώνυμη και έχει τη μορφή μίας πιστωτικής κάρτας και πιστώνονται σε αυτή έξοδα σίτισης. Σε αυτήν μπορούν να συμπεριληφθούν και οι αγορές από σχολικά κυλικεία. 

Ο κ. Μπαλτάς δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπήρξε μία προσπάθεια από την προηγούμενη κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φτώχειας μέσω μιας προσφοράς φαγητού στους μαθητές. Αυτό απέτυχε διότι σκόνταφτε πρώτον στην αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους, και δεύτερον στο γεγονός ότι έγινε με τρόπο «οριζόντιο». 

Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση