GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτιές και μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο!

Ένταση, πύρινα οδοφράγματα και οδομαχίες επικρατούν αυτή την ώρα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ κλειστή παραμένει η οδός Πατη...

Ένταση, πύρινα οδοφράγματα και οδομαχίες επικρατούν αυτή την ώρα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ κλειστή παραμένει η οδός Πατησίων και στα δύο ρεύματα.
Οι οδομαχίες ξεκίνησαν μετά το τέλος συγκέντρωσης 1.000 περίπου αλληλέγγυων των κρατουμένων απεργών πείνας στα Προπύλαια στις 18.30 το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης.
Η συγκέντρωση έληξε ειρηνικά, ωστόσο ομάδα 500 περίπου αντιεξουσιαστών άρχισαν να κάνουν συνεχή ρίψη μολότοφ κατά των διμοιριών των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρη και Πατησίων.
Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε δύο ΙΧ, ενώ με κάδους που καίγονται, έστησαν πύρινα οδοφράγματα στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τοσίτσα. Ορισμένοι νεαροί "ταμπουρώθηκαν" μέσα στο Πολυτεχνείο και από εκεί εξαπολύουν επιθέσεις κατά των αστυνομικών με ρίψεις αντικειμένων και μολότοφ.
Στις φλόγες τυλίχτηκε και μέρος της σκαλωσιάς με τα προστατευτικά έξω από το Πολυτεχνείο.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων ζητούσαν κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, αλλά και του "κουκουλονόμου".
Φτάνοντας από τα Προπύλαια στη Βουλή, διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία, έγραψαν συνθήματα με σπρέι στα μάρμαρα έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, κοντά στα "λουλουδάδικα": "Ούτε τύπου Γ' ούτε κανονικές, μπουρλότο και φωτιά σε όλες τις φυλακές", "Πόλεμος στη Δημοκρατία", "Τη Δημοκρατία δεν την προσκυνάς", "Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας".
Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.
Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση