GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΣτΕ εργαζόμενοι για να "ξεπαγώσουν" οι εργασίες στις Σκουριές

Να “ξεπαγώσουν” τα έργα στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, που μπλόκαραν εν μέρει μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, ζητούν ...

Στο ΣτΕ εργαζόμενοι για να

Να “ξεπαγώσουν” τα έργα στα μεταλλεία χρυσού της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, που μπλόκαραν εν μέρει μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας τοπικά σωματεία εργαζομένων της Χαλκιδικής.

Στην προσφυγή τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι επέρχεται απώλεια θέσεων εργασίας και ζητούν να ακυρωθούν ως παράνομες:

- Η από 26.2.2015 απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, κ.λπ. με την οποία ανακλήθηκε η από 8.10.2014 θεώρηση της αρχιτεκτονικής και ηλεκρομηχανολογικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών,

- Η από 2.3.2015 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμο Αριστοτέλη με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση χορήγησης άδειας δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού του υποέργου μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Σκουριών,

- Το από 25.2.2015 σήμα του δασάρχη Αρναίας (που εκδόθηκε μετά από ηλεκτρονικό έγγραφο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης) με το οποίο διατάσσεται η διακοπή των εργασιών υλοτόμησης σε έκταση 300 στρεμμάτων στις Σκουριές.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, η αρχιτεκτονική και ηλεκρομηχανολογική μελέτη ανακλήθηκε, χωρίς λόγο, παράνομα, χάριν επανελέγχου. Αναφερόμενοι στις συνέπειες της ανάκλησης της επίμαχης υπουργικής απόφασης τονίζουν ότι “μπλοκάρει” την έκδοση άδειας δόμησης για την μονάδα εμπλουτισμού των μεταλλείων.

Επιπλέον, χαρακτηρίζουν παράνομο το σήμα του δασάρχη Αρναίας με το οποίο σταμάτησαν οι υλοτομικές εργασίες από την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” και επισημαίνουν ότι με αυτό τον τρόπο έχασαν την εργασία τους υλοτόμοι.

Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπογράφουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής, το Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών-Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, το Σωματείο Εργατοτεχνικών και Υπαλλήλων της Εταιρείας ΑΚΤΩΡ-ΑΤΕ-Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. “Η Αγία Βαρβάρα” και το Σωματείο Δασεργατών Βορείου Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση