GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά ισραηλινών αστυνομικών

Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών στην Ιερουσαλήμ και τη Χεβρόνα από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλεί...

Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά ισραηλινών αστυνομικών

Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών στην Ιερουσαλήμ και τη Χεβρόνα από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία που αποδίδει και στους δύο επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Οι επιθέσεις κατά αστυνομικών από μεμονωμένους δράστες που είναι οπλισμένοι με μαχαίρι έχουν πολλαπλασιασθεί από τον Οκτώβριο στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ.

Κοντά στον Τάφο των Πατριαρχών στη Χεβρόνα, στην κατεχόμενη νότια Δυτική Οχθη, 20χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά αστυνομικών, αφού επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι ο Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο αστυνομικός που φέρει τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Η Χεβρόνα χαρακτηρίζεται "πυριτιδαποθήκη", αφού 700 εβραίοι έποικοι ζουν εκεί υπό ισχυρή αστυνομική προστασία ανάμεσα σε 200.000 Παλαιστίνιους.

Λίγες ώρες νωρίτερα, 17χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να μαχαιρώσει ισραηλινούς αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ταραχές ξέσπασαν στη συνέχεια στη συνοικία όπου ζούσε ο νεαρός, στο αλ-Τουρ, στο Ορος των Ελαιών, όπου κηρύχθηκε γενική απεργία. Νεαροί Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών που απάντησαν με σφαίρες από καουτσούκ.

Η ισραηλινή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που δείχνει ένα μαχαίρι και ένα τσεκούρι και υποστήριξε ότι ο Παλαιστίνιος είχε αυτά τα δύο όπλα στην κατοχή του. Η οικογένειά του αρνήθηκε την εκδοχή της επίθεσης λέγοντας ότι ο νεαρός επέστρεφε από βραδιά διασκέδασης όταν δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών.

Στον πατέρα του γνωστοποιήθηκε από την αστυνομία ότι η σορός του θα παραδοθεί υπό τον όρο ότι θα ταφεί παρουσία περιορισμένου αριθμού ανθρώπων, σε μία συνήθη πρακτική που ακολουθεί η ισραηλινή αστυνομία απέναντι στις οικογένειες δραστών επιθέσεων.

Η μονίμως λανθάνουσα ένταση στην Ιερουσαλήμ έφθασε σε κορύφωση στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού όταν Ισραηλινοί, εξτρεμιστές εβραίοι, έκαψαν ζωντανό νεαρό Παλαιστίνιο στην ανατολική Ιερουσαλήμ για να εκδικηθούν τις δολοφονίες τριών νεαρών Ισραηλινών στην Δυτική Οχθη.

Ο κύκλος της βίας κορυφώθηκε με την ισραηλινή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ σειρά επιθέσεων πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ ακολουθούμενη από βίαια αντίποινα εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση