GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Αφγανιστάν

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 άνθρωποι και περισσότερο...

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Αφγανιστάν

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 άνθρωποι και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν σήμερα στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Άσραφ Γάνι -κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει την πρώτη επίθεση που πραγματοποιεί το ΙΚ στη χώρα αυτή.

"Ποιός ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή τη φρικτή επίθεση σήμερα στη Νανγκαρχάρ; Οι Ταλιμπάν δεν ανέλαβαν την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη γι' αυτή την επίθεση", δήλωσε ο Πρόεδρος Γάνι, ενώ ένα πρόσωπο το οποίο εμφανίσθηκε ως εκπρόσωπος του ΙΚ ανέλαβε με τηλεφώνημά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο και μέσω ενός ιστότοπου την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να είναι δυνατό να επαληθευθεί κατά πόσον αυτή η ανάληψη ευθύνης είναι αυθεντική.

Νωρίτερα οι αντάρτες Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί την ευθύνη. Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανατράπηκαν από την εξουσία από μια υπό τις ΗΠΑ εισβολή το 2001, σπάνια αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις από τις οποίες σκοτώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών και υποστηρίζουν πως η δράση τους περιορίζεται σε ξένους ή αφγανικούς στρατιωτικούς και κυβερνητικούς στόχους.

"Ήταν μία κακόβουλη πράξη. Την καταδικάζουμε κατηγορηματικά", δήλωσε προς το Ρόιτερς ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση