GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Κακώς παρέστη ο Παυλόπουλος στην Επιτροπή για το χρέος

Κακώς παρέστη και μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην Επιτροπή για το χρέος, επέμεινε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελ...

Βενιζέλος: Κακώς παρέστη ο Παυλόπουλος στην Επιτροπή για το χρέος

Κακώς παρέστη και μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην Επιτροπή για το χρέος, επέμεινε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM και πρόσθεσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν ήξερε ότι η διαδικασία αυτή είναι μία διαδικασία μη κοινοβουλευτική, μία διαδικασία στην οποία δεν έχουν κληθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δεν προβλέπεται να λάβουν τον λόγο οι αρχηγοί των κομμάτων, δεν θα πήγαινε».

Για τη διαπραγμάτευση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα, όταν πηγαίνει έξω υπογράφει… και όταν έρχεται μέσα μιλάει με άλλη γλώσσα τελείως "δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δεν πρόκειται να πληρώσουμε, πρώτα θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις"». Εκτίμησε, δε, πως η κυβέρνηση διολισθαίνει και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά στο εσωτερικό, δεν έχει εντολή φυσικά να πάει σε ρήξη, δεν ψηφίστηκε για να πάει τη χώρα σε τραγική περιπέτεια. Δεν έχει εσωτερικό συσχετισμό στη Βουλή, στην ομάδα της, για να κάνει τη στροφή ολοκληρωμένα και υπεύθυνα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «στρατηγικό εγκλωβισμό» της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει καθώς «θα εκληφθεί ως δημοψήφισμα περί ευρώ» και πως «θα καταστραφούμε άμα τη προκηρύξει του δημοψηφίσματος». «Εκλογές, βεβαίως, μπορεί να κάνει. Αλλά εκλογές σημαίνουν αλήθεια. Τι θα πει; Θέλω εκλογές για να κάνω ποια πολιτική; Την πολιτική ρήξη και Κούγκι ή την πολιτική συμβιβασμού; Άρα, θα πρέπει να λύσει τα ζητήματα του εσωτερικού συσχετισμού μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

«Ο κ. Τσίπρας δύο πράγματα μπορεί να κάνει αυτήν τη στιγμή. Ή να γίνει ατύχημα και να πει "φταίνε οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διότι εμείς κάναμε προσπάθειες συμβιβασμού και αυτοί είναι σκληροί και μας οδήγησαν στην καταστροφή" αλλά δεν θα γίνει αυτό διότι κανείς δεν θα του κάνει τη χάρη να αναλάβει ευθύνες οι οποίες ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση. Και νομίζω ότι παράλληλα φέρνει τα πράγματα στο απροχώρητο, ώστε να μπορεί να πει και στους δικούς του βουλευτές και συμμάχους ότι "κοιτάξτε παιδιά, είμαστε στο απροχώρητο τώρα πρέπει να κάνουμε έναν συμβιβασμό". Αλλά το κόστος για τη χώρα, για την οικονομία, για τους ανέργους, για τις επιχειρήσεις, για τις τράπεζες, είναι τεράστιο» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

Σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει νέο μνημόνιο, ο πρόεδρος του Κινήματος υπογράμμισε: «Θέλουν να θυσιάσουμε τα πάντα επειδή αυτοί είναι ανεύθυνοι και δεν αναλαμβάνουν κόστος; Εμείς λέμε την άποψή μας, εμείς λέμε "ελάτε να γίνει μία κυβέρνηση με όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες είναι υπεύθυνες…" από την αρχή το λέγαμε. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να υιοθετηθεί η εθνική στρατηγική».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση