GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε Ρέντσι: Δεν μπορεί οι χώρες μας να γίνουν αποθήκες ψυχών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, είχε το απόγευμα της Κυριακής ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μ...

Τσίπρας σε Ρέντσι: Δεν μπορεί οι χώρες μας να γίνουν αποθήκες ψυχών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι, είχε το απόγευμα της Κυριακής ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη νέα τρομερή τραγωδία στη Λαμπεντούζα με 700 ανθρώπους νεκρούς. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό ναυάγιο, ενώ του εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόταση Ρέντσι για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Ρέντσι περιέγραψε στον κ. Τσίπρα την κατάσταση που επικρατεί κατά τη διάρκεια των ερευνών διάσωσης.

Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Ιταλό ομόλογο του, Ελλάδα και Ιταλία θα πρέπει να διεκδικήσουν την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι δεν είναι δυνατόν «οι χώρες να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών και οι θάλασσές μας σε αποθήκες νεκρών». «Υπάρχει ανάγκη», του τόνισε χαρακτηριστικά, «για συντονισμό των προτάσεων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου».

«Η νέα ανθρωπιστική τραγωδία μας γεμίζει θλίψη και ανησυχία» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την επικοινωνία του με τον Μ. Ρέντσι. «Κανένας μας δεν μπορεί να μένει απαθείς όταν χιλιάδες ψυχές χάνονται» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «η Ευρώπη δεν μπορεί να επικαλείται την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής εάν δεν κάνει κάτι».

«Η Μεσόγειος ήταν και πρέπει να ξαναγίνει μόνον κοιτίδα πολιτισμού, εμπορίου και ανθρωπιάς» είπε ο κ. Τσίπρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση