GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρασκευόπουλος: Κάτω από την κουκούλα υπάρχει άνθρωπος

«Υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνη...

Παρασκευόπουλος: Κάτω από την κουκούλα υπάρχει άνθρωπος

«Υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι επιμένει στην άποψή του για διάλογο με τους κουκουλοφόρους, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έχει διαφορετική άποψη με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο διάλογος ταιριάζει πάντα όποτε έχεις απέναντί σου ένα ανθρώπινο όν.

Σχολιάζοντας την κατάργηση των φυλακών τρίτου τύπου, είπε, σύμφωνα με το skai.gr ότι η κριτική είχε αρχίσει ήδη από την πρώτη ημέρα που θεσπίστηκε, καθώς 41 ποινικολόγοι είχαν ήδη υπογράψει κείμενο κατά των συγκεκριμένων φυλακών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συμπλήρωσε ότι η κατάργηση ενός θεσμικού μοντέλου δεν σημαίνει λιγότερη ασφάλεια.

Για τον Δομοκό, εξήγησε πως λόγω γεωγραφικής θέσης δεν είναι η ασφαλέστερη φυλακή. Τόνισε χαρακτηριστικά πως αν πχ για κάποιους λόγους δύο κρατούμενοι έπρεπε να βρίσκονται σε διαφορετικές φυλακές , αλλά έπρεπε και οι δυο να κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, βάση της προηγούμενης νομοθεσίας, οδηγούνταν και οι δύο στον Δομοκό.

Σχετικά με την κριτική για επίσπευση των αποφυλακίσεων, είπε ότι δεν θα υπάρξει αυτόματη έξοδος ανθρώπων που έχουν βαριές καταδίκες, σημειώνοντας ότι η φυλακή χειροτερεύει τη σχέση των ανθρώπων με την εγκληματικότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση