GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταδικάζει τη μεταφορά των διαθεσίμων το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών

Διεκόπη για την Τρίτη στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα ...

Καταδικάζει τη μεταφορά των διαθεσίμων το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών

Διεκόπη για την Τρίτη στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων, δήμων και τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το δημοτικό συμβούλιο Αθηνών καταδίκασε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης. Παράλληλα, αύριο συγκαλείται έκτακτο Δ. Σ. της ΚΕΔΕ στο οποίο θα προσκληθούν όλοι οι πρόεδροι όλων των Π.Ε.Δ., για να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Ανοικτή Πόλη” μειοψήφησε.

Για “αντισυνταγματική πράξη” έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Πλεύρης, ζητώντας παράλληλα από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην παραχωρήσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο “δεν μπορεί η κυβέρνηση να υποχρεώνει την τοπική αυτοδιοίκηση να δίνει τα ταμειακά διαθέσιμα”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε ότι “το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να καταδικάσει αυτή την ενέργεια”, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου της Αθήνας, Λευτέρης Καστανάκης ζήτησε να διασφαλιστούν οι μισθοί και οι προμηθευτές.

“Η κεντρική κυβέρνηση έχει ένα συγκεκριμένο έργο και δεν μπορεί να παρέμβει στα οικονομικά του δήμου”, σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Προβατάς, ζητώντας “να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση”.

“Τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουμε είναι για τη μισθοδοσία και τους προμηθευτές”, δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Μπρούλιας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε σήμερα και αναβλήθηκε για τις 7 Μαΐου, καθώς και το μεταναστευτικό.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιώργος Μπρούλιας, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι “δεν δικάζεται για τις ιδέες της αλλά για τις εγκληματικές της ενέργειες, για τη συστηματική υπονόμευση του πολιτεύματος, αφού λειτουργώντας ως παραστρατιωτική οργάνωση παραβίασε το Σύνταγμα, υποκινώντας και πρωτοστατώντας σε βίαιες και ρατσιστικές εγκληματικές ενέργειες”.

Στην ανάγκη καταδίκης του φασισμού και της εγκληματικής οργάνωσης στάθηκε η Ελθήνα Αγγελοπούλου, ενώ ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε ότι “πρέπει να καταδικαστεί ο ρατσισμός και να μην υπάρξει εφησυχασμός”.

Από την “ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας”, ο Πέτρος Κωνσταντίνου ζήτησε η μάχη να μην είναι μόνο νομική, αλλά και πολιτική σε επίπεδο γειτονιάς.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καπερνάρος τόνισε ότι “η Ελλάδα δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των μεταναστών”.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο Δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση