GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι στόχοι του Τσίπρα στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ

Με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συναντάται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση αναμένεται ν...

Οι στόχοι του Τσίπρα στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ

Με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συναντάται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της συνδιάσκεψης για το μεταναστευτικό και τις προσφυγικές ροές στη Μεσόγειο.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται μία ημέρα πριν την συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας και ενώ οι διαπραγματεύσεις φαίνεται τις τελευταίες δύο ημέρες να έχουν μπει σε μία θετική τροχιά.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει εκ νέου από την κ. Μέρκελ να χαλαρώσει η θηλιά στη ρευστότητα προς την Αθήνα, καθώς οι πιέσεις με φόντο τη συμφωνία αυξάνονται, την ώρα που η ενδιάμεση αξιολόγηση των θεσμών θα πρέπει να γίνει στις 30 Απριλίου.

Η ενδιάμεση αξιολόγηση αυτή θα αφορά στην πορεία των μεταρρυθμίσεων όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσδοκά σε μία έστω και οριακή αλλαγή στάσης στο ζήτημα της ρευστότητας με την  εκταμίευση μέρους της δόσης μέχρι την τελική συμφωνία που έχει καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι οι πιέσεις και το "κόλλημα" των αδιάλλακτων ευρωπαίων αξιωματούχων στην 30η Ιουνίου, αποσκοπεί στη συνέχιση της ασφυκτικής πίεσης προς την ελληνική πλευρά. Ωστόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η ενδιάμεση αξιολόγηση οφείλει να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση