ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ανοίγει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

Share it:
Ανοίγει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος

Στην επιτροπή Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος της Βουλής θα κληθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, για να ενημερώσουν και να δώσουν μια συνολική εικόνα σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Τόσο η πρόεδρος της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, όσο και όλα τα μέλη της, συμφώνησαν στην ανάγκη να ανοίξει επίσημα και με θεσμικό τρόπο, η συζήτηση για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ αποφάσισαν να καλέσουν σταδιακά και τους διοικητές των μεγάλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Την Επιτροπή ενημέρωσε, απόψε, για τα σχέδια και τις προτεραιότητές του, ο νέος διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματικών. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίο εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς, όπως είπε, ο ΟΑΕΕ, σε μόλις 15 μέρες από την εφαρμογή της, έχει εισπράξει άμεσα 13,5 εκ. ευρώ, οι αιτήσεις ανέρχονται στις 56.550, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται αυτοί που την έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά, ενώ το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανέρχεται στα 870 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, "αυτό δείχνει ότι όταν κάνεις ρυθμίσεις με βάση τη δυνατότητα του κάθε οφειλέτη, ο κόσμος ανταποκρίνεται". Ο νέος διοικητής χαρακτήρισε απαράδεκτο να υπάρχουν ανασφάλιστοι πολίτες, τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να εξεταστεί με προσοχή και ευαισθησία ενώ όπως αποκάλυψε, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο.

"Στο προσεχές διάστημα θα γίνουν μελέτες για να δούμε πως θα άρουμε τις αδικίες και τις ανισότητες που υπάρχουν χωρίς να διακινδυνεύσει το ασφαλιστικό σύστημα. Η κοινωνική ασφάλιση είναι δημόσιο αγαθό, δεν είναι δυνατό να μην παρέχεται σε όλους τους πολίτες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο νέος διοικητής εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Οργανισμού, τονίζοντας ότι "θα διαμορφώσουμε τους όρους ανάπτυξής του", ενώ έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του, ώστε - όπως είπε - να γίνουν πιο φιλικές για τον κόσμο.

Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση