GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θέλει να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα

Για συμφωνία επέκτασης του μνημονίου, “που γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες”, έκανε ...

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θέλει να χειραγωγήσει το λαϊκό κίνημα

Για συμφωνία επέκτασης του μνημονίου, “που γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες”, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθύνοντας χαιρετισμό το βράδυ του Σαββάτου στην συνεστίαση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει την μεταβατική συμφωνία στην Βουλή ούτε για έγκριση με ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, ενώ σχολίασε ότι αν η συμφωνία είχε πραγματικά φιλολαϊκό περιεχόμενο, η κυβέρνηση θα την είχε φέρει στην Βουλή από την πρώτη στιγμή και πρόσθεσε ότι αντίθετα η κυβέρνηση με μια διαδικασία-εξπρές υποτίθεται ότι ενημέρωσε τη Βουλή σε μια συνεδρίαση παρωδία.

Εκτίμησε μάλιστα ότι μπορεί η κυβέρνηση να μην έφερε την συμφωνία στην βουλή για να μην συναντηθεί το “ναι σε όλα” των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εντούτοις η κυβέρνηση εισέπραξε την στήριξη όλων των άλλων κομμάτων “από τον Σαμαρά, τον Θεοδωράκη, μέχρι τον ναζιστή χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο”.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και να πείσει τον λαό να συνεχίσει τις θυσίες συμβιβαζόμενος με ψίχουλα, και πρόσθεσε ότι “όσο η 'αριστεροδέξια' κυβερνητική σύμπραξη θα προσπαθεί να διατηρήσει τη στήριξη και ανοχή του λαού, τόσο θα επιτίθεται στο ΚΚΕ”.

Διεμήνυσε, τέλος, ότι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες “δεν θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν το κίνημα, το λαό, τη νεολαία, σε νέα κατρακύλα, να ματώνει ες αεί”, προσθέτοντας ότι “το πραγματικά νέο βρίσκεται στην εργατική τάξη, στο λαό, στην λαϊκή κοινωνική συμμαχία όλων των καταπιεσμένων, των πραγματικών παραγωγών του πλούτου και εδώ εναποθέτουμε την ελπίδα του λαού, για την εργατική εξουσία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση