ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πρέπει να "τρέξει" τις μεταρρυθμίσεις

Share it:
Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δεν θεωρεί πιθανό να δοθεί έγκριση για την εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου και αυτό διότι η Ελλάδα καθυστερεί στο θέμα της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η πρόοδος στις συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο είναι περιορισμένη» δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερς.
«Είναι πλέον καιρός προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Καταρχάς και κυρίως χρειάζεται η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στους όρους του προγράμματος και θα εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο ίδιος.
«Προκειμένου να εκταμιευθούν κεφάλαια, η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι σημειώνει επαρκή πρόοδο σε σχέση με τις προσπάθειες εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Τώρα, είναι η ύστατη στιγμή που πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά» σημείωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.
«Δεν θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να μπορέσουμε να καταλήξουμε την 24η Απριλίου στο συμπέρασμα ότι έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος. Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση» είπε, αναφερόμενος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να αποδεχθούν άλλες μεταρρυθμίσεις που ενδεχομένως θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, αρκεί να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Τώρα, επαφίεται πραγματικά στην ελληνική πλευρά πόσο σύντομα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή των όρων, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα κεφάλαια στο ισχύον πρόγραμμα» προσέθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Η κατάσταση με τη ρευστότητα είναι περίπλοκη, όμως αυτός είναι επιπλέον λόγος προκειμένου η ελληνική πλευρά να εργαστεί πιο εντατικά επί των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο με στόχο να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».
Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση