GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νουαγέ: Εξαντλούνται τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών για την ΕΚΤ

Προειδοποιεί ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγέ, ότι οι ελληνικές τράπεζες πολύ σ...

Νουαγέ: Εξαντλούνται τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών για την ΕΚΤ

Προειδοποιεί ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγέ, ότι οι ελληνικές τράπεζες πολύ σύντομα δεν θα μπορούν πολύ σύντομα να αναχρηματοδοτούνται από την ΕΚΤ αφού δεν θα έχουν πλέον επαρκή ενέχυρα. Ο Νουαγέ καλεί για άμεση συμφωνία της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Τα σχόλια του επικεφαλής της Banque de France, που δημοσιεύονται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Le Figaro, καταγράφονται καθώς η Αθήνα καλείται να καταβάλει εντός του Μαΐου σχεδόν 1 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης.

“Σε κάποιο σημείο, οι ελληνικές τράπεζες είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να δώσουν αρκετά ενέχυρα ώστε να αποκτούν πρόσβαση σε αναχρηματοδότηση, ακόμη και για τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας”, είπε ο Νουαγέ, σύμφωνα με τη Figaro.

“Επομένως επείγει η Ελλάδα να δώσει ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση και η Αθήνα να συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ και με την στήριξη άλλων χωρών της ευρωζώνης προκειμένου να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη”, πρόσθεσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

Ο Νουαγέ υπογράμμισε ακόμη ότι μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα αποτελούσε “ένα τραύμα για την Ευρωζώνη”, οι συνέπειες του οποίου θα γίνονταν ευρύτερα αισθητές, στην παγκόσμια οικονομία συνολικά.

“Όμως γενικά αναγνωρίζεται ότι τις πιο δραματικές συνέπειες θα τις αντιμετωπίσει η Ελλάδα”, συνέχισε ο Νουαγέ, καθώς η χώρα σε μια τέτοια περίπτωση “θα υφίστατο μια μεγάλη οικονομική κρίση χωρίς να έχει κάνει τίποτε για να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματά της, αυτά της ανάπτυξης και της ανεργίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση