GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: ΔΝΤ και Κουβέλης μας οδήγησαν στις εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ

Τακτική που έδειχνε ότι δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία -είτε με την αύξηση του δημοσιονομικού κενού, είτε με απαιτήσεις που η κυβέρνησή ...

Σαμαράς: ΔΝΤ και Κουβέλης μας οδήγησαν στις εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ
Τακτική που έδειχνε ότι δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία -είτε με την αύξηση του δημοσιονομικού κενού, είτε με απαιτήσεις που η κυβέρνησή του δεν μπορούσε να δεχθεί- καταλόγισε ο  Αντώνης Σαμαράς στους δανειστές, διατυπώνοντας τις πιο σαφείς έως τώρα αιχμές για τη στάση τους. «Με την τρόικα τα σπάσαμε για τους μισθούς και τις συντάξεις το Νοέμβριο» σημείωσε, ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ έδωσε τον μουτζούρη της συνέχισης του μνημονίου στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο και μέχρι πρότινος στενό πολιτικό του φίλο, Φώτη Κουβέλη ο οποίος για πρώτη φορά επιβεβαίωσε και επίσημα την πρότασή του προς τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να είναι εκείνος που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώστε ή χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές.
Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η πρόταση μεταφέρθηκε στον ίδιο τον κ. Κουβέλη - αφού είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις με συνεργάτες του -μια ημέρα μετά την τελική πρόταση για τον Σταύρο Δήμα, αλλά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε την πρόταση με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και πλέον σε ένα νέο μνημόνιο - όπως και πάλι προέβλεψε.
Μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε ως «κωμικό» το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές - λίγους μήνες μετά τη λαϊκή εντολή που πήρε- εξήγησε ότι γι' αυτόν το λόγο δε ζητά εκλογές αλλά εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, είτε για εκλογές είτε για δημοψήφισμα, θα αφορά εσωτερικούς λόγους για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγεί σε ένα δίλημμα δραχμής.
Δείτε τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση