GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον Αρκτούρο λύκοι και αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης

Στις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου" θα μεταφερθούν στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι δύο λύκοι και οι δύο αρ...

Στον Αρκτούρο λύκοι και αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης
Στις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου" θα μεταφερθούν στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι δύο λύκοι και οι δύο αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης, όπως ενέκρινε σήμερα, στη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ζωολογικός Κήπος, στον οποίο σήμερα ζουν άγρια ζώα της ελληνικής πανίδας, θα φιλοξενεί πλέον οικόσιτα ζώα της ελληνικής υπαίθρου.

Η αλλαγή της φυσιογνωμίας του χώρου θα γίνει με τη σταδιακή απομάκρυνση της άγριας πανίδας (θηλαστικών που συμπεριλαμβάνονται στο "Κόκκινο Βιβλίο Απειλουμένων Ζώων της Ελλάδος", όπως είναι αρκούδες, λύκοι, ελάφια - Cervus elaphus, πλατώνια - Dama dama) και αντικατάστασή τους με οικόσιτα ζώα της ελληνικής υπαίθρου.

Η σταδιακή απομάκρυνση των άγριων ζώων θα ξεκινήσει με τις δύο αρκούδες, που ήταν δωρεά του Ζωολογικού Κήπου του Βελιγραδίου στις 30 Νοεμβρίου 1993, και τους δύο λύκους, που θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου" που λειτουργούν στα Καταφύγια της Αρκούδας και του Λύκου, στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά της Φλώρινας αντίστοιχα.

"Πρόκειται για μια απόφαση που κινείται σε σωστή κατεύθυνση", σχολίασε το γεγονός ο επιστημονικός υπεύθυνος του "Αρκτούρου" Αλέξανδρος Καραμανλίδης, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση νάρκωσης και μεταφοράς των ζώων έχει ειδικές δυσκολίες αφού θα γίνει ταυτόχρονα, σε όλα τα ζώα.

Απαντώντας δε, σε σχετική ερώτηση για την αντίδραση των αρκούδων που θα βρεθούν σε προστατευμένο μεν χώρο αλλά μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά από 22 χρόνια αιχμαλωσίας, τόνισε χαρακτηριστικά: "Σίγουρα θα είναι σοκ γι' αυτές καθώς δεν έχουν καν πλησιάσει, μυρίσει, ξυστεί σε δέντρο γι΄ αυτό και στην αρχή τουλάχιστον, θα τις έχουν μόνες τους σε μια μικρή περίφραξη, όπως και τους λύκους".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση