GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρουφάκης: Το ελληνικό χρέος ήταν ανάγκη για την Ευρωζώνη

Στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης απέδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών το τεράστιο χρέος της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών της ευρωπαϊκ...

Βαρουφάκης: Το ελληνικό χρέος ήταν ανάγκη για την Ευρωζώνη

Στην αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης απέδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών το τεράστιο χρέος της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία. Μάλιστα τόνισε πως η διόγκωση των χρεών αυτών των χωρών ήταν "απαραίτητη για να λειτουργήσει η Ευρωζώνη. Μιλώντας στην νεοσυσταθείσα Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως η Επιτροπή, μπορεί και πρέπει να φέρει στο φως τις διαδικασίες με τις οποίες διογκώθηκε το χρέος των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Μίλησε μάλιστα για τα λάθη στις επιλογές του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, "που ωστόσο έχουν κριθεί νόμιμες από την Eurostat και την Κομισιόν".

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε σκεπτικισμό απέναντι στην προσφυγή σε Εξεταστικές Επιτροπές, προκειμένου να καλυφθεί "η αποτυχία του πολιτικού και δικαστικού συστήματος".

"Αυτό που μπορεί να κάνει η Επιτροπή, είναι να φέρει όλα τα πράγματα στο φως: Το τι συνέβη με τα διόδια, το τι συνέβη με την Goldman Sachs. Να ξέρουν όλοι, ότι δεν θα μπορούσε παρά να απογειωθεί το δημόσιο χρέος στην ελλειμματική περιοχή της Ευρωζώνης. Να καταλάβουν οι πολίτες, πως το ελληνικό, το ιρλανδικό, το ισπανικό χρέος, ήταν απαραίτητο για να λειτουργεί η Ευρωζώνη όπως κτίστηκε" ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών. "Και να δούμε τι έγινε το 2010 στη χώρα μας, όπου είχαμε μία κυνικότατη μισανθρωπική μεταφορά, από τα βιβλία των ζημιών των βορειοευρωπαϊκών τραπεζών στους φορολογούμενους της περιφέρειας και μετά στους φορολογούμενους του Βορρά. Αυτό το έγκλημα που ονομάζεται Μνημόνιο, πρέπει να αναδειχθεί".

"Ναι στη διαφάνεια. Φοβάμαι όμως δυστυχώς, ότι υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα, η αποτυχία του πολιτικού συστήματος και της Δικαιοσύνης, να μεταφέρεται σε Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή" κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση