GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιόδοξος ο Ομπάμα για συμφωνία με το Ιράν

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν θα καταφέρουν ν...

Αισιόδοξος ο Ομπάμα για συμφωνία με το Ιράν

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που εξέφρασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη Σύνοδο της Αμερικής στον Παναμά ότι δεν του προκάλεσε καμμία έκπληξη ο τρόπος που αντιμετώπισε ο Χαμενεΐ την συμφωνία-πλαίσιο, αποδίδοντας την στάση του σε εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στο Ιράν και κρίνοντας ότι ήθελε να ικανοποιήσει τους “σκληροπυρηνικούς” με την τοποθέτησή του.

Ακόμη, ο Ομπάμα επισήμανε ότι μπορούν να βρεθούν τρόποι να επιτευχθεί μια οριστική συμφωνία για το ζήτημα η οποία θα επιτυγχάνει τους βασικούς στόχους της Δύσης, ενώ παράλληλα δεν θα πλήττει την “υπερηφάνεια” του Ιράν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση