GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενστάσεις και αποβολές στη δίκη για το Βατοπαίδι

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέβαλε το δημόσιο από πολιτική αγωγή στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, στο σκέλος που αφορά πέντε από...

Ενστάσεις και αποβολές στη δίκη για το Βατοπαίδι
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέβαλε το δημόσιο από πολιτική αγωγή στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, στο σκέλος που αφορά πέντε από τα ανταλλαχθέντα ακίνητα, για τα οποία έχουν εκδοθεί οριστικές αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων.
Το δικαστήριο απέβαλε την πολιτική αγωγή και όσον αφορά στην παράσταση σε βάρος της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, με το σκεπτικό ότι το ελληνικό Δημόσιο έλαβε γνώση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται, στις 12 Φεβρουαρίου 2010, όταν ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να ασκήσει κάθε νόμιμη ενέργεια για την υπόθεση της Μονής.
Από τότε, είχε προθεσμία 6 μηνών προκειμένου να καταθέσει αγωγή σε βάρος της Αικατερίνης Πελέκη, κάτι που δεν έπραξε.
Για τις υπόλοιπες ενστάσεις οι Δικαστές επιφυλάχθηκαν.
Στη συνέχεια, όλοι οι κατηγορούμενοι δια μέσω των συνηγόρων τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του ηγούμενου Εφραίμ, Γ. Γιαννίδης, τόνισε πως ο εντολέας του "έπραξε  εν πνεύματι δικαίου και με την πεποίθηση πως έκανε το σωστό".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση