GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: Πρόκληση οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό

«Οι αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, με τη συνυπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δίνει ένα ακόμα πρό...

ΚΚΕ: Πρόκληση οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό

«Οι αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, με τη συνυπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δίνει ένα ακόμα πρόσχημα στην ΕΕ για ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «μετά την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και τους «τζιχαντιστές» στο όνομα της «παράνομης μετανάστευσης» και της «καταπολέμησης των δουλεμπόρων», η ΕΕ δίνει εντολή για στρατιωτικές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να προλάβουν στη γωνία τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα στον μεταξύ τους ανταγωνισμό για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην ευρύτερη περιοχή».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως πρόκληση τις αποφάσεις της Συνόδου για ενίσχυση όλων των μηχανισμών «άγριας καταστολής προσφύγων και μεταναστών, όπως η Σένγκεν , η FRONTEX, η Εuropol κ.α, που η δολοφονική δράση τους αποδεδειγμένα έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ προσθέτει ότι οι αποφάσεις αυτές πέραν του ότι αφήνουν ανέπαφο όλο το νομικό οπλοστάσιο εις βάρος των μεταναστών και προσφύγων, συμπεριλαμβανομένου και του Κανονισμού Δουβλίνο 2 και 3, προχωρούν σε περαιτέρω φακέλωμα των μεταναστών και προσφύγων μέσω της λήψης των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων.

«Με όλους αυτούς τους κανονισμούς, η ΕΕ θα συνεχίσει να κρατά εγκλωβισμένους στην Ελλάδα ή την Ιταλία, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν προορισμό άλλες χώρες», σημειώνει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται ότι μέσω της έντασης της καταστολής, τα δουλεμπορικά κυκλώματα δεν θα χτυπηθούν, αλλά αντίθετα θα γιγαντωθούν «ανεβάζοντας τις τιμές των δουλεμπόρων που θα χρησιμοποιούν ακόμα πιο ριψοκίνδυνα δρομολόγια με νέες πολύνεκρες τραγωδίες».

Επίσης το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα τους κατάλληλους χώρους προσωρινής φιλοξενίας με παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σίτισης και ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στην χώρα, να χορηγήσει άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, να αποσύρει άμεσα όλα τα ελληνικά στρατεύματα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και να μην συμμετάσχει σε καμία από τις στρατιωτικές αποστολές που εξαγγέλθηκαν από την Σύνοδο Κορυφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση