GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΟΙΚ: Αγώνας δρόμου για την πληρωμή μισθών και συντάξεων

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταφέρει να βρει χρήματα για την καταβολή μισθών και συντάξεων ...

ΥΠΟΙΚ: Αγώνας δρόμου για την πληρωμή μισθών και συντάξεων

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταφέρει να βρει χρήματα για την καταβολή μισθών και συντάξεων στα τέλη του μήνα.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΟΙΚ επιχειρεί να βρει χρήματα από τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ  και των φορέων του Δημοσίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδας, δήλωσε χθες το πρωί ότι λείπουν 400 εκατ. ευρώ για την καταβολή μισθών και συντάξεων τον Απρίλιο, ενώ λίγη ώρα αργότερα δήλωσε ότι τα κεφάλαια εντοπίστηκαν κυρίως από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά όχι μόνο.

Το οικονομικό επιτελείο έχει διαρκώς επαφές με διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και ΔΕΚΟ για να διασφαλιστεί ότι θα μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Να σημειωθεί ότι η αποπληρωμή μισθών και συντάξεων, καθώς και η επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων για την καταβολή των δικών τους συντάξεων, ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ και θα πρέπει οι πληρωμές να γίνουν από τις 24 Απριλίου έως και τις 30 του μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του Μαΐου, ο κ. Μάρδας δήλωσε χθες ότι πρέπει να εξευρεθούν περίπου 2,5 δισ. ευρώ για να διασφαλιστεί η εξυπηρέτησή τους. Τον Μάιο, η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει συνολικά 1,3 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και για τόκους.

Επίσης τον Μάιο, το Δημόσιο θα πρέπει να εξυπηρετήσει και τις υποχρεώσεις του για μισθούς και συντάξεις συνολικού ύψους περίπου 2,3 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση