GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεξικό: Νέα έξαρση βίας μετά τις συλλήψεις μελών καρτέλ ναρκωτικών

Νέα έξαρση της βίας σημειώθηκε στην πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα χθες Τετάρτη, με ανταλλαγές πυρών...

Μεξικό: Νέα έξαρση βίας μετά τις συλλήψεις μελών καρτέλ ναρκωτικών

Νέα έξαρση της βίας σημειώθηκε στην πολιτεία Ταμαουλίπας του Μεξικού για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα χθες Τετάρτη, με ανταλλαγές πυρών και εμπρηστικές επιθέσεις να ξεσπούν στους δρόμους μιας πόλης μετά τη σύλληψη από αστυνομικούς τεσσάρων προσώπων που φέρονται να είναι μέλη ενός ισχυρού καρτέλ των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει ακόμη δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα, φέρονται να ανήκουν στο καρτέλ του Κόλπου, μια από τις παλαιότερες και ισχυρότερες συμμορίες στο Μεξικό, που διακινεί ναρκωτικά, διαπράττει απαγωγές και ενέχεται επίσης σε κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών, σύμφωνα με τις αρχές.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που συνελήφθησαν, είπε μια πηγή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι ο Αντόνιο Άτο Μάγια, ο επικεφαλής των μελών του καρτέλ του Κόλπου στην Αλταμίρα, μια πόλη 200.000 κατοίκων.

"Στήθηκαν οδοφράγματα στην Αλταμίρα. (Οι συμμορίες) προσπαθούν να εκφοβίσουν την κυβέρνηση", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο αξιωματούχος αυτός είπε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, προσθέτοντας πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν ήταν ανάμεσα στους κακοποιούς που προσπάθησαν να αποσπάσουν τους συλληφθέντες από τα χέρια των αστυνομικών ή απλώς διερχόμενοι πολίτες που χτυπήθηκαν από διασταυρούμενα πυρά.

Οι κακοποιοί έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε οχήματα σε μια "προσπάθεια να εμποδίσουν τις αρχές να μεταγάγουν τους συλληφθέντες στην πρωτεύουσα", ανέφεραν οι δυνάμεις ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους. Τέσσερις άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στα επεισόδια, που διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες, πριν οι αρχές θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Την περασμένη Παρασκευή είχαν ξεσπάσει μάχες στη Ρεϊνόσα, πολύ κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, την ημέρα που οι αρχές συνέλαβαν ένα ηγετικό στέλεχος του καρτέλ του Κόλπου, τον Χοσέ Τιμπούρσιο Ερνάντες. Στα επεισόδια εκείνα είχαν σκοτωθεί τρεις κακοποιοί και είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί ή "εξαφανιστεί" σε ενέργειες που αποδίδονται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση