GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί στην Ευρώπη;

Ποιοι είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί στην ευρωπαϊκή ήπειρο; Οι Ρώσοι θα έλεγε κάποιος, ή ίσως ακόμα και οι Έλληνες, όμως η έρευνα που διεξήγ...

Ποιοι είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί στην Ευρώπη;

Ποιοι είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί στην ευρωπαϊκή ήπειρο; Οι Ρώσοι θα έλεγε κάποιος, ή ίσως ακόμα και οι Έλληνες, όμως η έρευνα που διεξήγαγε η  Ipsos, δίνει την πρωτιά σε άλλο λαό.

Η πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι οι Γερμανοί οδηγοί είναι οι πιο επιθετικοί σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο λίγοι έχουν την βούληση να επικρίνουν την συμπεριφορά τους.

Οι Γερμανοί οδηγοί είναι οι πλέον επιθετικοί στους δρόμους, ισχυρίζεται έρευνα της Ipsos.

Δύο στους τρεις (67%) παραδέχονται ότι κάνουν επιθετικές χειρονομίες, βρίζουν και προσβάλουν τους άλλους οδηγούς. Συγκριτικά, 56% των υπολοίπων Ευρωπαίων κατέφυγαν σε τέτοια επιθετικότητα.

Οι Γερμανοί επίσης είναι πολύ πιθανό να βγουν εκτός αυτοκινήτου για να τσακωθούν. Πάνω από το 1/3 των Γερμανών οδηγών (34%) πλησιάζουν το αυτοκίνητό τους στα άλλα αυτοκίνητα σκόπιμα προκειμένου να τους εκφοβίσουν (ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 32%).

Επίσης 18% βγαίνουν από το αμάξι τους (ΕΕ: 15%) ενώ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τους κανόνες κυκλοφορίας. Εδώ, οι απαντήσεις τους ήταν κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Το 93%, σχεδόν όλοι οι Γερμανοί οδηγοί αυτοκινήτων, απάντησε ότι υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας. Το 60% περνούν από περιοχές που γίνονται έργα χωρίς να κόβουν ταχύτητα, και το 59% είπαν ότι αλλάζουν λωρίδες χωρίς τη χρήση φλας.

Όλες αυτές οι παραβιάσεις έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις ατομικές αξιολογήσεις των οδηγών για την συμπεριφορά τους, έδειξε η μελέτη της Ipsos.

97% των Γερμανών οδηγών θεωρούν τους εαυτούς τους «προσεκτικούς», το 81% δήλωσε ότι είναι «ήρεμοι» και τουλάχιστον 57% χαρακτηρίζουν το στυλ της οδήγησής τους «διακριτικό».

ΠΗΓΗ: EurActiv

 

Πράγματα που θυμώνουν τον άνδρα όταν οδηγεί

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση