GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αϊτή: Νεκρός σε επεισόδια Χιλιανός κυανόκρανος

Ένας Χιλιανός υπαξιωματικός, μέλος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, σκοτώθηκε σε επεισόδια κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωση...

Αϊτή: Νεκρός σε επεισόδια Χιλιανός κυανόκρανος

Ένας Χιλιανός υπαξιωματικός, μέλος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, σκοτώθηκε σε επεισόδια κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η MINUSTAH.

Ο λοχίας Ροδρίγο Αντρές Σανουέσα Σότο υπέστη τραύματα από σφαίρες όταν, κοντά στην πόλη Ουαναμέτ, η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στην οποία βρισκόταν δέχθηκε πυρά από διαδηλωτές, αναφέρει μια ανακοίνωση της αποστολής.

Ο 35χρονος υπαξιωματικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της MINUSTAH, όπου όμως υπέκυψε στα τραύματά του χθες νωρίς το απόγευμα. Ένας Αϊτινός αστυνομικός τραυματίστηκε στα επεισόδια.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται η Ουαναμέτ, κοντά στα σύνορα με τη Δομινικανή Δημοκρατία, διαμαρτύρονται έντονα διότι οι αρχές δεν έχουν ακόμη βρει λύση στο διαρκώς επανερχόμενο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης.

Σε μια ανακοίνωσή της η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες βράδυ η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή, η Σαντρά Ονορέ, καταδίκασε "με τον πιο έντονο τρόπο τη χρήση βίας κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός στρατιώτη της ειρηνευτικής δύναμης". Κάλεσε τις αρχές της Αϊτής να διεξαγάγουν έρευνα σε βάθος προκειμένου "ο δράστης αυτής της ειδεχθούς πράξης να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης χωρίς καθυστέρηση".

Η Χιλή συμμετέχει στην Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για τη Σταθεροποίηση της Αϊτής από το 2004. Τα τελευταία 11 χρόνια η αποστολή ενισχύει την αστυνομία της χώρας της Καραϊβικής.

Με πάνω από τρία χρόνια καθυστέρηση βάσει του χρονοδιαγράμματος το οποίο προέβλεπε το Σύνταγμα της χώρας, η Αϊτή ετοιμάζεται για τη διεξαγωγή γενικών εκλογών. Μετά την πτώση της δικτατορίας το 1986, οι εκλογές στη χώρα σημαδεύονται μόνιμα από βιαιότητες και μια ατμόσφαιρα ανασφάλειας.

Στην ανακοίνωσή της η Ονορέ τόνισε ότι "τη στιγμή που η Αϊτή εισέρχεται στην προεκλογική περίοδο του 2015 είναι προς το συμφέρον όλων ένα κλίμα ειρήνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση