ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Σκληρή διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες"

Share it:

Η κυβέρνηση στοχεύει σε ένα καθαρό αποτελεσματικό λειτουργικό και διαφανές σύστημα Υγείας, που θα είναι προσπελάσιμο, χωρίς διακρίσεις και για αυτό θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να στηριχθεί .

Αυτά ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών. Στην ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμο το σχέδιο της νέας φαρμακευτική πολιτικής, ενώ αύριο ή μεθαύριο θα δημοσιευθούν οι επιτροπές διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε, ακόμη, ότι άνοιξε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες, που προκειμένου να μην φορολογηθούν παρουσιάζουν κέρδη από 0,5 έως 1%, τη στιγμή που οι ελληνικές φαρμακευτικές παρουσιάζουν κέρδη 15%.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τα κέρδη που θα εξασφαλιστούν από τη φορολόγηση των πολυεθνικών φαρμακευτικών θα καταστεί δυνατή η μείωση της συμμετοχής των πολιτών στη φαρμακευτική δαπάνη. Επισήμανε, ακόμη, ότι θα στηριχθεί η παραγωγή του ποιοτικού ελληνικού γενόσημου φαρμάκου διότι στην Ελλάδα υπάρχουν και αξιόλογα ερευνητικά κέντρα όπου γίνεται έρευνα και η τεχνογνωσία.

Επίσης, είπε, ότι θα "διαπραγματευτούμε με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές ως ίσος προς ίσο και θα απαιτήσουμε τα φάρμακα που καταναλώνονται στην Ελλάδα να παράγονται στη χώρα μας σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες. Έτσι, μαζί με την παραγωγή φαρμάκων θα εξασφαλίσουμε και θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους".

Ο κ. Κουρουμπλής κατέληξε λέγοντας ότι "θέλουμε να δημιουργούμε και να μην ραδιουργούμε".

Share it:
Reactions:

Εσωτερική πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση