GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οδοντικό νήμα: Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χρησιμοποιείτε

Το συστήνουν όλοι οι οδοντίατροι σε όλους τους ασθενείς τους, ανεξάρτητα από το πόσο υγιή είναι τα δόντια τους. Άλλωστε, αποτελεί ένα...

Οδοντικό νήμα: Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χρησιμοποιείτε
Το συστήνουν όλοι οι οδοντίατροι σε όλους τους ασθενείς τους, ανεξάρτητα από το πόσο υγιή είναι τα δόντια τους.
Άλλωστε, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τη διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών… και όχι μόνο.
Ωστόσο πολλοί το αποφεύγουν γιατί δεν έχουν καταφέρει να βρουν έναν εύκολο τρόπο για να το εντάξουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα περιποίησης και καθαριότητας των δοντιών τους: ο λόγος για το οδοντικό νήμα.
Ο Dr Carlos Meulener, οδοντίατρος από το Νιου Τζέρσεϊ, δημιούργησε ένα βίντεο για να μας δείξει τον πιο εύκολο τρόπο για να καθαρίζουμε τα δόντια μας με οδοντικό νήμα… μέσα σε μόλις ένα λεπτό.
«Το βούρτσισμα των δοντιών είναι σημαντικό, όμως δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται κανείς να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα για να απομακρύνει τα βακτήρια που επικάθονται ανάμεσα στα δόντια» εξηγεί ο ίδιος στο βίντεο αυτό, τονίζοντας ότι η κίνηση των χεριών όταν χρησιμοποιεί κανείς το οδοντικό νήμα πρέπει να είναι πάνω-κάτω και όχι μπρος-πίσω.
Έρευνες έχουν δείξει, ότι η χρήση του οδοντικού νήματος μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία πέτρας στα δόντια, η οποία προκαλεί ενοχλήσεις και φλεγμονές στα ούλα, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την κακή αναπνοή, την αιμορραγία στα ούλα και σε προχωρημένες περιπτώσεις την υποχώρηση των ούλων και την απώλεια των δοντιών.
Ακόμη, έρευνες έχουν δείξει ότι η απώλεια δοντιών μπορεί να αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακών ασθενειών και διαβήτη. Σουηδοί επιστήμονες έχουν βρει, ότι η κακή στοματική υγιεινή και τα ούλα που ματώνουν επιτρέπουν σε 700 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων να εισχωρήσουν στην κυκλοφορία του αίματος, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών προσβολών, ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η γενικότερη σωματική τους υγεία. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει ακόμη την κακή υγεία των δοντιών με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, την εμφάνιση εγκεφαλικών και ασθενειών των πνευμόνων, καθώς επίσης και με αποβολές και πρόωρες γεννήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση