GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτόνομη Σκωτία μέσα στα επόμενα χρόνια βλέπει ο Ρούπερτ Μέρντοκ

Ανεξάρτητη Σκωτία αλλά και ένα όλο και πιο βαθύ οικονομικό χάσμα ανάμεσα στο Λονδίνο, διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, και την υπόλοιπ...

Αυτόνομη Σκωτία μέσα στα επόμενα χρόνια βλέπει ο Ρούπερτ Μέρντοκ

Ανεξάρτητη Σκωτία αλλά και ένα όλο και πιο βαθύ οικονομικό χάσμα ανάμεσα στο Λονδίνο, διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, και την υπόλοιπη Βρετανία, προέβλεψε ο μεγιστάνας του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοκ, διατυπώνοντας τις εκτιμήσεις του για τις επερχόμενες εκλογές στη Βρετανία. Στον όμιλο του Μέρντοκ ανήκουν μεγάλης κυκλοφορίας βρετανικές εφημερίδας, που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη βρετανική κοινή γνώμη. Ο Μέρντοκ είχε επισκεφτεί μάλιστα τη Σκωτία, την παραμονή του δημοψηφίσματος της 18ης Σεπτεμβρίου 2014 για την ανεξαρτησία της επαρχίας και επαίνεσε τον πολιτικό διάλογο που προηγήθηκε.

“Οι Σκωτσέζοι μπορεί να είναι τρελοί ή να μην θέλουν την αυτονομία, αλλά ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι έχουν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό;” έγραψε ο 84χρονος Μέρντοκ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Η αυτονομία της επαρχίας μοιάζει να είναι “αναπόφευκτη τα επόμενα λίγα χρόνια”, πρόσθεσε. “Το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη μοιάζει να είναι δύο χώρες, το Λονδίνο και το υπόλοιπο!” πρόσθεσε.

Οι γονείς του πατέρα του Μέρντοκ ήταν Σκωτσέζοι, οι οποίοι μετανάστευσαν στην Αυστραλία τον 19ο αιώνα. Ο ίδιος είναι σήμερα ο εκτελεστικός πρόεδρος της News Corp, του κολοσσιαίου ομίλου στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων η εφημερίδα The Wall Street Journal και ο εκδοτικός οίκος HarperCollins.

Η πολιτική επιρροή που ασκεί ο Μέρντοκ στη Βρετανία χαρακτηριζόταν άλλοτε θρυλική. Αν και ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας των ΜΜΕ παραδέχεται ότι το ακόμη νωπό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών σπίλωσε τη φήμη του, η επιρροή που συνεχίζει ασκεί μέσω των εφημερίδων που του ανήκουν στη Βρετανία συνεχίζει να μην είναι ευκαταφρόνητη.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ προειδοποίησε ακόμη τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι εάν αποτύχει να κερδίσει την πλειοψηφία των 650 εδρών της Βουλής των Κοινοτήτων, πρέπει να περιμένει ότι θα αμφισβητηθεί στο εσωτερικό των Τόρις.

“Η αποτυχία να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία έναντι του (Γκόρντον) Μπράουν που αντιμετώπιζε κρίση ή του (σημερινό ηγέτη των Εργατικών Εντ) Μίλιμπαντ θα σημάνει ότι ο Κάμερον θα δεχθεί πολλά χτυπήματα. Θα αρχίσουν να μιλούν ανοιχτά μέσα στο κόμμα και στον Τύπο”, διεμήνυσε ο Μέρντοκ.

Οι Συντηρητικοί του Κάμερον είχαν αποσπάσει 306 έδρες στις εκλογές του 2010, κερδίζοντας κατά κράτος μεν τον τότε πρωθυπουργό των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν αλλά αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο. Οι δημοσκοπήσεις οι οποίες διενεργούνται από την αρχή της χρονιάς δείχνουν πως ούτε οι Τόρις, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, οι Εργατικοί του Μίλιμπαντ, είναι σε θέση να κερδίσουν την πλειοψηφία.

Τι προβλέπει ο Μέρντοκ για το εκλογικό αποτέλεσμα; Η εκτίμησή του είναι ότι οι Συντηρητικοί θα καταλάβουν 294 έδρες, οι Εργατικοί 265, το SNP 48 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 25.

“Οι Σκωτσέζοι πιθανόν θα κρίνουν την ισορροπία”, ανέφερε ο Ρούπερτ Μέρντοκ.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της News Corp για να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Μέρντοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση