GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ίσως αφήσει ελεύθερους κάποιους...

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ίσως αφήσει ελεύθερους κάποιους από τους συλληφθέντες στις ταραχές που ξέσπασαν αυτή την εβδομάδα και να το...

Ελεύθεροι κάποιοι από τους συλληφθέντες στη Βαλτιμόρη
Η αστυνομία της Βαλτιμόρης ίσως αφήσει ελεύθερους κάποιους από τους συλληφθέντες στις ταραχές που ξέσπασαν αυτή την εβδομάδα και να τους απαγγείλει κατηγορίες αργότερα, εξαιτίας νομικών χρονικών περιορισμών δήλωσε χθες ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης Τζον Κοβάλτσικ.
Ο νόμος προβλέπει ότι όσοι έχουν συλληφθεί πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι εάν δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μέσα σε 48 ώρες, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Κοβάλτσικ.
Σε τουλάχιστον 111 πολίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες, πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως η αστυνομία συνέλαβε 35 πολίτες μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία τέθηκε σε ισχύ στην Βαλτιμόρη στις 22:00 την Τρίτη (05:00 την Τετάρτη ώρα Ελλάδας).
Παράλληλα, η αστυνομία της Βαλτιμόρης δεν θα εκδώσει έκθεση για το θάνατο του 25χρονου Φρέντι Γκρέι, που πέθανε στις 19 Απριλίου από τραύμα στη σπονδυλική στήλη μετά τη σύλληψή του, αλλά τα ευρήματα του τμήματος θα παραδοθούν σε εισαγγελείς.
«Δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία έκθεση», δήλωσε ο Έρικ Κοβάλτσικ, από το αστυνομικό τμήμα της Βαλτιμόρης, σε μια προσπάθεια όπως τόνισε να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την διαδικασία.
Νωρίτερα, η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς δήλωσε χθες πως έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμει τις αρχές στην πολιτεία Μέριλαντ της Βαλτιμόρης για να αντιμετωπίσει τις ταραχές που μετατράπηκαν μέσα την εβδομάδα σε εξεγέρσεις.
«Είμαι σε απευθείας επικοινωνία με αξιωματούχους στο Μέριλαντ, περιλαμβανομένου και του κυβερνήτη και ζήτησα από το Υπουργείο να δώσει κάθε είδους βοήθεια που μπορεί να φανεί χρήσιμη για να αποκατασταθεί η ηρεμία και να αντιμετωπιστούν οι ταραχές που ξέσπασαν σε όλη την πόλη», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση