GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση από τα ΜΑΤ! Επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής...

 Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαδηλωτών που αντιδρούν στη λειτουργία με...

 Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαδηλωτών που αντιδρούν στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο γιαν απρόκλητη επίθεση, ενώ οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ και μεταλλωρύχους.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες ενώ αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Διαφορετικές ερμηνείες για το τι συνέβη το πρωί της Κυριακής δίνουν οι δύο πλευρές. Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Χατζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγία Βαρβάρα, «οι συνάδελφοι που φτάσαμε στην είσοδο του εργοταξίου μας το πρωί, αντιμετωπίσαμε για άλλη μια φορά προκλητικές συμπεριφορές και βία, μας προπηλάκισαν και μας πέταξαν πέτρες. Έχουμε ήδη δυο συναδέλφους τραυματίες. Τριάντα αργόσχολοι, επαγγελματίες ακτιβιστές δεν θα κάνουν κουμάντο στο τόπο μας, ούτε θα δημιουργούν εντυπώσεις για την κοινωνία μας! Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αλλά και η αγανάκτηση μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Θα μείνουμε εδώ, να υπερασπιστούμε το μεροκάματο μας, το μέλλον μας, το καλό του τόπου μας με κάθε τρόπο.»
Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τα επεισόδια, κάνοντας λόγο για απρόκλητη βία, προπηλακισμούς και επίθεση με πέτρες.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι: «Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους. Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό»

Και προσέθεσε πως: «Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Δείτε το βίντεο  των Εργαζομένων στα Μεταλλεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση