GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί στα νοσοκομεία καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καλεί τους ν...

Στάση εργασίας το πρωί της Παρασκευής στα νοσοκομεία Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί στα νοσοκομεία καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε 4 κινητοποίηση 11.00-15.00 για σήμερα, Παρασκευή, και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για την «παρατεταμένη απλήρωτη εργασία».

Παράλληλα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί των Νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και Παίδων Πεντέλης.

Την Παρασκευή συνεδριάζει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των προβλημάτων και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα «πιέζει» καθημερινά για καταβολή του κονδυλίου εφημεριών, επικοινωνώντας με την πολιτική ηγεσία και τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, καθώς και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι έως τις 27 Απριλίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων γιατρών και νοσηλευτών μέρος των οφειλών για εφημερίες και υπερωρίες, των ετών 2012, 2013, 2014.

Όσον αφορά τις εφημερίες και υπερωρίες του πρώτου τριμήνου του 2015, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει η αποπληρωμή στα μέσα Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση