GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμός στη Βουλή: Ο Γεωργιάδης αποκάλεσε το Διαμαντόπουλο "τρομοκράτη"

Ο κακός χαμός επικράτησε χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μεταφ...

Χαμός στη Βουλή: Ο Γεωργιάδης αποκάλεσε το Διαμαντόπουλο

Ο κακός χαμός επικράτησε χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μεταφέρονται τα αποθεματικά 1.500 φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα αίματα άναψαν όταν ο προεδρεύων της επιτροπής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε πρώτα τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για να προτείνει την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ως προς την συζήτηση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας από την πλευρά της κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπήρξαν "απρόσμενες εξελίξεις". "Λίγο πριν το Πάσχα άρχισε να παρατηρείται απόκλιση εσόδων. Μας δημιουργήθηκε ένα κενό από τις 22 - 27 Απριλίου και πέρα που δεν μπορούσε να καλυφθεί από τα έσοδα που θα έρχονταν από την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και του ΦΠΑ. Ως εκ τούτου υπήρχε ταμειακό κενό που έπρεπε να καλυφθεί με κάποιο τρόπο" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δήμας τόνισε ότι η ΝΔ καταψηφίζει και υπογράμμισε δηκτικά πως "πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός". Ο κ. Δήμας δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες ως αξιωματική αντιπολίτευση "ξόρκιζε" ως "πραξικοπήματα".

"Η κυβέρνηση με την ΠΝΠ συνεχίζει την ίδια ακριβώς τακτική απαξίωσης του Συντάγματος και του Κοινοβουλίου" τόνισε ο Κυριάκος Χαρακίδης από το Ποτάμι.

Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε "πανικό".

Όλοι οι διάλογοι "φωτιά"

Α. Λοβέρδος: Πρέπει να τοποθετηθούμε επί της διαδικασίας

Διαμαντόπουλος: Ο λόγος θα πάει στον υπουργό για παρέμβαση επί της διαδικασίας

Λοβέρδος: Δεν αφορά τον υπουργό η διαδικασία που επιλέγουμε στην Βουλή. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει πώς σας εκλέγουν!

Λοβέρδος (προς τον Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού εσάς τι σας αφορά; Τι θέλετε εδώ;

Μάρδας: Θα είχα τελειώσει 30 δευτερόλεπτα.

Λοβέρδος : Μα δεν έπρεπε καν να αρχίσετε, τι να τελειώσετε;

Διαμαντόπουλος : Έδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση, ποιο το πρόβλημα; Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους αλλά δεν πάτε και εσείς πίσω

Μάρδας: Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό της συζήτησης η πρότασή μου πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση για να κλείσει

Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε σε όλο τον κόσμο. Να ανακαλέσετε... δεν σας τιμά αυτό

Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κ. Μαρδα

Μαρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα

Λοβέρδος: Ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα συνεδριάσουμε;

Διαμαντόπουλος: Είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί . Διακόπτουμε 5 λεπτά να ηρεμήσετε.

Άδωνις Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή ρε τρομοκράτη ; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις...

Μετά την διακοπή τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος και παρουσίασε την πρόταση αντί του υπουργού. Είπε δηλαδή η συζήτηση της ΠΝΠ να γίνει σε μια συνεδρίαση στην επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση