GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφήστε τώρα τις πολιτικές απόψεις και κάντε μεταρρυθμίσεις, λέει η Λαγκάρντ

Ο «μήνας του μέλιτος τελειώνει» διαμηνύει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προς την ελληνική κυβέρνηση. Καλεί την Αθήνα να «αφήσε...

Αφήστε τώρα τις πολιτικές απόψεις και κάντε μεταρρυθμίσεις, λέει η Λαγκάρντ

Ο «μήνας του μέλιτος τελειώνει» διαμηνύει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ προς την ελληνική κυβέρνηση. Καλεί την Αθήνα να «αφήσει στην άκρη τις πολιτικές» και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που «θα καρποφορήσουν» προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία και να σώσει την οικονομία της. «Η λαϊκή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να φέρει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, για να "καρποφορήσουν", ώστε να σώσει την οικονομία της και να αποφύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξη της στους Financial Times.

«Υπήρξε μια τεράστια δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα, τους Ευρωπαίους εταίρους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει πραγματικά την ελληνική οικονομία» τονίζει η κ. Λαγκάρντ και προσθέτει πως «αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να αφήσουμε τις πολιτικές απόψεις και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, τα εργαλεία, τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φθάσουν πραγματικά τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας: την αποκατάσταση της σταθερότητας, τη βελτίωση της οικονομίας [και] βέβαια ότι μία από αυτές τις ημέρες η Ελλάδα θα έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές μόνη της και χωρίς στήριξη».

«Πραγματικά ελπίζουμε να οδηγηθούν στο να καρποφορήσουν» οι μεταρρυθμίσεις, είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ «προκειμένου να προχωρήσουμε».

Η παρέμβαση Λαγκάρντ έρχεται λίγα 24ωρα μετά την προειδοποίηση του Μάριο Ντράγκι ότι η Ευρωζώνη είναι πιο καλά «εξοπλισμένη» απέναντι σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας από ότι 3 ή και 5 χρόνια πριν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση