GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις με τη Ρωσία

“Οι συναντήσεις που είχα στη Μόσχα και τα αποτελέσματά τους μπορεί να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις αλλά και γενικ...

Λαφαζάνης: Νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις με τη Ρωσία

“Οι συναντήσεις που είχα στη Μόσχα και τα αποτελέσματά τους μπορεί να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα”, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής”.

“Ελπίζω”, συνέχισε, “ότι αυτή η νέα ελπιδοφόρα ιστορική δυνατότητα θα γίνει πράξη με συγκεκριμένες συμφωνίες όχι μόνο για το ρωσικό αγωγό αλλά και συνολικότερα”, και υπογράμμισε: “Έχω την αίσθηση ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό σταθμό σε αυτήν την κατεύθυνση”.

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε ότι “ένα νέο κεφάλαιο προωθημένης συνεργασίας στις ελληνορωσικές σχέσεις, που θα περιλαμβάνει και τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου στο ελληνικό έδαφος, μπορεί να αλλάξει ριζικά και πολύ θετικά την πολιτική εικόνα και μορφή της περιοχής μας και της Ευρώπης”. Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι “μια προωθημένη ελληνορωσική συμφωνία είναι βέβαιον ότι θα υποβοηθήσει τα μέγιστα τη θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, την ώρα που η τελευταία αντιμετωπίζει τη νέα ελληνική κυβέρνηση με απίστευτη προκατάληψη και τη χώρα μας ως παραπεταμένη μισοαποικία”.

Ο κ. Λαφαζάνης διαβεβαιώνει επιπλέον ότι προστασία περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη συνιστούν για την κυβέρνηση κρίσιμες κι αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες, απόλυτα συμβατές με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση