GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Μαξίμου-Κωνσταντοπούλου για τους αντιεξουσιαστές στη Βουλή!

Το τεράστιο χάσμα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής επιβεβαιώνει η διαφορετική ερμηνεία της σημερινής πρωτοφανούς εισβολής ομάδας αντιεξο...

Το τεράστιο χάσμα μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής επιβεβαιώνει η διαφορετική ερμηνεία της σημερινής πρωτοφανούς εισβολής ομάδας αντιεξουσιαστών στο Κοινοβούλιο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αμέσως μετά το ακραίο συμβάν, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
«Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος» σχολίασε ο κ. Σακελλαρίδης και συμπλήρωσε: «Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση, στην οποία θα επιμείνουμε... Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;».
Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δική της ανακοίνωση περιέγραψε την εισβολή περίπου ως... σχολικό περίπατο, καταγγέλοντας «όσους εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις».
Χαρακτηριστική, σημειωτέον, ήταν η αρχική αντίδραση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν την ανησυχεί το περιστατικό: «Είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;» είπε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στους δημοσιογράφους και «σε γνωστά «έγκυρα» ΜΜΕ», ωστόσο από τις καταγγελίες της δεν μπορεί να εξαιρεθεί και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Διευκρινίζονται τα εξής προς πάσα κατεύθυνση» επισημαίνει η κυρία Κωνσταντοπούλου και συνεχίζει: «Ουδεμία "εισβολή" σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις».

1 σχόλιο

  1. Τα καγκελα τα φερνετε και παλι εσεισ σιγα σιγα.ηδη την ηρωδου αττικου την ξανακλεισατε παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση