GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανό (για τους απεργούς πείνας) και στον Άγνωστο Στρατιώτη!

Συγγενείς και φίλοι των κρατούμενων απεργών πείνας πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου και ανάρτ...

Συγγενείς και φίλοι των κρατούμενων απεργών πείνας πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου και ανάρτησαν πανό με μήνυμα συμπαράστασης: "Νίκη στους απεργούς πείνας - κρατούμενους αγωνιστές".
Η συγκέντρωση έληξε χωρίς προσαγωγές και το μεσημέρι η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο θέατρο Εμπρός.

Από την πλευρά των απεργών, ο Κώστας Γουρνάς διέκοψε την απεργία πείνας, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας. "Έχω εξαντλήσει τις σωματικές δυνατότητές μου για να αντεπεξέλθω σε αυτήν την απαιτητική απεργία πείνας, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας. Κρίνω ότι η σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου που δρομολογεί την ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματά μας είναι το ελάχιστο απαιτητό όριο για να σταματήσω. Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων" ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του μέσα από το νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται.
Ο πατέρας του Δ. Μπουρζούκου που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ότι το βράδυ της Τρίτης ο γιος του "λίγο έλειψε να πεθάνει και τον επανέφεραν οι γιατροί".


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα
Συγκεντρώσεις και πορείες σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους απεργούς πείνας προγραμματίζονται για σήμερα, Πέμπτη, στα Ιωάννινα (ώρα 18:00, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας), στο Ηράκλειο Κρήτης (ώρα 18:00, στην πλατεία Λιονταριών), στα Χανιά (ώρα 19:00, στην πλατεία Αγοράς) και στην Άρτα (19:30, στην πλατεία Αγ.Δημητρίου). Αύριο, Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στον Βόλο (ώρα 18:00, πλατεία Αγ.Νικολάου).
Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών που διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ'.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση