GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ήσυχος: Δεν έχουμε καμία εκδικητική μανία με τη Γερμανία

Εκδήλωση τιμής και μνήμης με θέμα τις γερμανικές οφειλές πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την επέτειο από την η...

Ήσυχος: Δεν έχουμε καμία εκδικητική μανία με τη Γερμανία

Εκδήλωση τιμής και μνήμης με θέμα τις γερμανικές οφειλές πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την επέτειο από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας, στις 6 Απριλίου του 1941.

Την ανάγκη ενότητας “χωρίς κομματικά κουτάκια” για την υποστήριξη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας, που αυτά τα χρόνια συνεχίζουν μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής τους να αγωνιούν και να αγωνίζονται για αυτή την ιστορική νομική δικαίωση, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης, υπενθυμίζοντας ότι χώρα που δεν έχει ιστορική μνήμη δεν μπορεί να έχει παρόν και μέλλον.

Σχολίασε δε ότι “οι νέοι κίνδυνοι που περιβάλλουν τις κοινωνίες μας δεν είναι κίνδυνοι ή ατυχήματα της ιστορίας, είναι πτυχές και πλευρές που φωτίζουν ότι το λίπασμα, για να μπορούν να ανθούν οι ιδέες του μίσους, πολλές φορές βρίσκεται και στις απαράδεκτες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές που περιθωριοποιούν ολόκληρα κομμάτια της κοινωνίας”.

Εξήγησε πάντως ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις γερμανικές οφειλές δεν αποτελούν μήνυμα μισαλλοδοξίας προς το γερμανικό λαό. “Αυτό θέλω να το τονίσω ιδιαίτερα, διότι πολλές φορές, κάποιοι, μπορεί να θεωρούν ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις ή προσπάθειες ή στρατηγικές μια νέας πολιτικής ηγεσίας, εντάσσονται σε μια προσπάθεια εκδικητικής ιστορικής μανίας. Σε καμία περίπτωση. Η προσπάθειά μας είναι να κλείσουν οι πληγές του παρελθόντος, οι πληγές οι οποίες παραμένουν ακόμα ανοικτές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι “τιμούμε τους 76.000 στρατιωτικούς που έπεσαν ή τραυματίσθηκαν στον αγώνα ενάντια στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό. Τιμούμε τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης που με γενναιότητα αντιμετώπισαν τον εχθρό στο εσωτερικό της χώρας και τιμούμε αυτούς που αντιστάθηκαν στις διακρίσεις ή υπέκυψαν στις γενοκτονίες απέναντι στον ολοκληρωτισμό”.

Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, αντιστράτηγος Δημήτριος Αλευρομάγειρας, αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών οφειλών, ανέφερε ότι το ποσό κατ' εκτίμηση είναι 162 δισ. ευρώ σε σημερινές τιμές, χωρίς τόκους και χωρίς το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

“Δεν επαιτούμε, απαιτούμε. Δεν χρωστάμε, μας χρωστούν”, σχολίασε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Στέφανος Ληναίος, παραλαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα του υπουργείου από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, με αφορμή την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση