GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ξηλώνουν" τον Γιάννη Πανούση...

Στον απόηχο της "εισβολής" στη Βουλή και των άλλων καταλήψεων, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργ...

Στον απόηχο της "εισβολής" στη Βουλή και των άλλων καταλήψεων, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, τον Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση, τον Υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση. Συζητήθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται του σωφρονιστικού συστήματος και της αστυνόμευσης.
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στη σύσκεψη συζητήθηκε συγκεκριμένα:
• η θεσμική προετοιμασία για την ένταξη του χαρτοφυλακίου της Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με κεντρική στόχευση την προστασία των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της δημόσιας τάξης
• η συγκρότηση μόνιμης ειδικής επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο της αστυνόμευσης.
Όπως ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση, η νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών με πρώτες την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα και του ποινικού κώδικα.
Το Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα κόντρας με Πανούση και πως το θέμα συγχώνευσης των δύο υπουργείων έχει να κάνει με την καλύτερη λειτουργικότητα τους. 
Πάντως, στο κυβερνητικό παρασκήνιο το κλίμα για τον κ. Πανούση είναι αρνητικό και η υπαγωγή του χαρτοφυλακίου του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται εύσχημο "ξήλωμά" του.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι η κυβέρνηση θα φέρει άμεσα προς ψήφιση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές και θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ΕΡΤ, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση