GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταρακούνησε την αργοκίνητη Ευρώπη η νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα

Ένα τραγικό γεγονός, με 700 ανθρώπους να ξεψυχούν στα νερά της Μεσογείου, έξω από τη Λαμπεντούζα, ταρακούνησε την αργοκίνητη και νωθρή...

Ταρακούνησε την αργοκίνητη Ευρώπη η νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα

Ένα τραγικό γεγονός, με 700 ανθρώπους να ξεψυχούν στα νερά της Μεσογείου, έξω από τη Λαμπεντούζα, ταρακούνησε την αργοκίνητη και νωθρή Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως το μεταναστευτικό είναι ένα μείζον πρόβλημα που έχει υποτιμηθεί σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναβρασμός επικρατεί σε χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με συνεργάτες του και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με προσκείμενες σε αυτήν πηγές, επεξεργάζεται τον δικό της οδικό χάρτη, τον οποίο θα συζητήσει με τους εταίρους, ενώ τόσο η Ιταλία, όσο και η Ισπανία, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν τους ίδιους προβληματισμούς.

Αύριο, στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το θέμα αναμένεται να τεθεί κατά τρόπο επείγοντα και φλέγοντα.

Ακόμη, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτο και διευρυμένο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα νέο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή που προκαλεί μεγάλα μεταναστευτικά-προσφυγικά κύματα. Στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβαλε και η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου, ενώ η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι, θα θέσει το θέμα στο αυριανό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή: «Διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και η ΕΕ στο σύνολό της έχει ηθική και ανθρωπιστική υποχρέωση να δράσει». Πληροφορίες ξένων ΜΜΕ αναφέρουν ότι η ΕΕ καταστρώνει τη νέα στρατηγική για τη μετανάστευση που πρόκειται να υιοθετηθεί στα μέσα Μαΐου.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ζήτησε αυτή τη βδομάδα έκτακτη σύνοδο κορυφής.

«Η νέα εκατόμβη προσφύγων στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα μάς συγκλονίζει όλους. Η Μεσόγειος, από θάλασσα-δίαυλος των πολιτισμών, έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για χιλιάδες ψυχές που επιχειρούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε δήλωσή του για το νέο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες.

«Η νέα τραγωδία της Λαμπεντούζα εκθέτει ανεπανόρθωτα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που διατύπωσαν τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι υπεύθυνη για το προσφυγικό κύμα είναι η ελληνική κυβέρνηση. Το προσφυγικό είναι διεθνές ανθρωπιστικό ζήτημα που δεν μπορεί να επιλυθεί με κραυγές. Ας αφήσουμε λοιπόν το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε» καταλήγει ο κ. Σακελλαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση