GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θύελλα στην Εκκλησία για τις «σεξουαλικές μειονότητες»! Ποιους κατηγορεί ο Αμβρόσιος...

Με ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, γίνονται γνωστές δηλώσεις του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου για τις δύο Συνελεύσεις τη...

Με ανακοίνωση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, γίνονται γνωστές δηλώσεις του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου για τις δύο Συνελεύσεις της Μικτής Επιτροπής Προπαρασκευής της Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας και το θέμα των «σεξουαλικών  μειονοτήτων» που ανάβει φωτιές!

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων:
«Στο Chambesy της Γενεύης ἐλαβαν χώραν δύο Συνελεύσεις της Μικτής Επιτροπής Προπαρασκευής της Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, η οποία πρόκειται να συγκληθή κατά το προσεχές έτος 2016. Μετέχουν εκεί Ιεράρχες από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως επίσης και Καθηγητές της Θεολογίας. Προεδρεύει ο κατά πάντα σεβαστός Σεβ. Γέρων Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, τέως Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ‘εκ μέρους δε της Εκκλησίας της Ελλάδος οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Από ακριτομυθίες, οι οποίες διέρρευσαν, κατά τις Συνεδρίες του Φεβρουαρίου ε.έ. η Προπαρασκευαστική Επιτροπή ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας! Καθώς λέγεται, κατατέθηκε πρόταση του Σεβ. Προέδρου, ώστε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος «να εκφράζει τήν αλληλεγγύη της στις «σεξουαλικές μειονότητες» δηλ. στα άτομα, που υφίστανται διώξεις για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Η ομοφυλοφιλία, λοιπόν, είπαν, δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για να υφίστανται διώξεις οι αδελφοί μας. Διέρρευσεν επίσης, ὀτι μερικοί των Αρχιερέων έλεγαν, και πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι το «μεγαλύτερο αμάρτημα»!

Τέλος, προς την κατεύθυνση αυτή λέγεται, πως συνετάχθησαν, δυστυχώς αν είναι αλήθεια, και οι Εκπρόσωποι της Εκκλησίας μας, σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Εμείς προσωπικά ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ότι στην Γενεύη συνετελέσθη μια τέτοια ΠΡΟΔΟΣΙΑ της χριστιανικής Ηθικής! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ, ότι οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Μεσσηνίας εψήφισαν μια τέτοια ανήθικη διάταξη!

Παρά ταύτα τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε! Και ιδού το γιατί:
1. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Περγάμου, με ανακοίνωσή του, που δημοσιεύθηκε από το ηλεκτρονικό πρακτορείο ειδήσεων «Romfea.gr» την 1ην Απριλίου ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ την ΕΙΔΗΣΗ, αλλά –δυστυχώς- την επιβεβαιώνει! Δηλ. δεν λέγει, ότι είναι συκοφαντικά και ανυπόστατα, όσα εγράφησαν για την ομοφυλοφιλία, αλλά παρακαλεί τα Μέλη της Επιτροπής με τις λέξεις: «σταματήστε τις διαρροές στα ΜΜΕ»! Άρα, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει την δι’ ημάς εξοργιστική είδηση! Είναι σαν να λέγει: «Ναι, τα περί της ομοφυλοφιλίας τα συζητήσαμε και τα αποφασίσαμε, αλλά μη τα λέτε προς τα ἐξω»!!!!
Ιδού πως ακριβώς έχει το δημοσίευμα της Ρομφαίας:
«Να σταματήσουν τις "διαρροές" σε δημοσιογράφους και να μην επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών ζήτησε ο προεδρεύων της ειδικής διορθόδοξης επιτροπής που έχει συσταθεί για την προπαρασκευή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης ζήτησε κατά τη διάρκεια της Γ' συνεδρίας της επιτροπής στο Σαμπεζύ της Γενεύης από όλα τα μέλη της, να μην μιλούν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα όσα θέματα τίθενται επί τάπητος.
Αφορμή για την "απαγόρευση" αποτέλεσε η είδηση που ήθελε την προπαρασκευαστική επιτροπή στην προηγούμενη συνεδρία της να ζητά την κατάθεση τροπολογίας με την οποία η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα εκφράζει την αλληλεγγύη της στις "σεξουαλικές μειονότητες", δηλαδή τα άτομα που υφίστανται διώξεις για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις».
Η ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή "για να υφίστανται διώξεις οι αδελφοί μας" έλεγαν αρχιερείς και πως δεν είναι το "μεγαλύτερο αμάρτημα".

2. Καί αυτά μέν όσον αφορᾶ στον Σεβ. Πρόεδρο της Επιτροπής. Ας ἐλθουμε τώρα και στα Μέλη της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας μας.
Υπέρ αυτών των θέσεων τάχθηκαν όλοι οι αρχιερείς ελληνικής καταγωγής και ψήφισαν υπέρ. Ειδικότερα από την Εκκλησία της Ελλάδος ψήφισαν υπέρ της προστασίας των σεξουαλικών μειονοτήτων οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Δημητριάδος Ιγνάτιος. Έντονα διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Ρουμανίας.
Κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα ανέμενε να πραγματοποιηθεί μια έκρηξη αγανακτήσεως από τα δύο αυτά –επίλεκτα κατά τα λοιπά- Μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ, δυστυχώς, ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ!

Ο σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος προέβη σε μια Ανακοίνωση διά της Romfea.gr, διά της οποίας όμως –εμμέσως πλην σαφώς- επιβεβαιώνει και αυτός την εγκληματική Απόφαση της Γενεύης!
Ιδού το σχετικό απόσπασμα:
«Διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα φέρονται να αναφέρθηκαν στην προπαρασκευαστική επιτροπή για την Πανορθόδοξη Σύνοδο για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας έδωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Αιμίλιο Πολυγένη Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων Romfea.gr.
Ο Σεβασμιώτατος παρέπεμψε για το θέμα σε άρθρο του κυρίου Θεόδωρου Γιάγκου, καθηγητού και προέδρου του τμήματος κοινωνικής θεολογίας»

Ας μη μας περνάει για τόσο αφελείς ο Σεβ. Μεσσηνίας! Το πρόβλημά μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τι είπε και τι έγραψε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Γιάγκος για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας! Το ερώτημα είναι τι ελέχθη και τι αποφασίσθηκε στο Chambesy της Γενεύης κατά τον Φεβρουάριο μήνα. Θα ήταν λίαν ικανοποιητική μία δήλωση του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, που θά έλεγε περίπου τα εξής: «Ὀλα αυτά είναι ψεύδη! Ουδέποτε συζητήσαμε ένα τέτοιο θέμα! Ουδέποτε συμφωνήσαμε κάτι υπέρ της ομοφυλοφιλίας. Εμείς την καταδικάζουμε απεριφράστως»!

Εφ’ ὀσον, λοιπόν, δεν υπάρχει μια τέτοια σαφής δήλωση, τότε και ο Σεβ. Περγάμου κ. Ιωάννης, αλλά και οι Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ Χρυσόστομος στη συνείδηση του εκκλησιαστικού Πληρώματος ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ!

Εισερχόμεθα στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος. Είναι ημέρες ιερές αυτές που έρχονται! Μη μας κολάζετε, Σεβασμιώ- τατοι ἀγιοι Αδελφοί! Δεν μπορούν οι λαϊκοί να είναι σοφώτεροι ημῶν των Διδασκάλων της χριστιανικής Ηθικής! Μάθετε, σας παρακαλώ, ότι ο Άρειος Πάγος με πρόσφατη Αποφασή του ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ το «γάμο» δύο ομοφυλοφίλων, που είχε τελεσθή στην Τήλο κατά το έτος 2007 (Βλ. εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 17 Μαρτίου 2015). Μάθετε, παρακαλώ, να λέτε «το ΝΑΙ, ναί και το ΟΥ, ου», διότι το «περισσόν τούτων εκ του πονηρού έστι» (Ματθ, ε, 37) κατά τον λόγον του Μεγάλου Αρχιποίμενος και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

1 σχόλιο

  1. Η εφευρεση της αγαμιας
    εκανε τον κληρο ομοφυλοφιλο

    ΑΦΗΣΤΕ, λοιπον, τον γαμο ΕΛΕΥΘΕΡΟ
    και μην τον εμποδιζετε
    για να συνελθετε
    θεομπαικτες
    ψωλαρχες
    ανωμαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση