GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το απόλυτο μπάχαλο στη Βουλή! "Τρομοκράτες", "χουλιγκάνοι" και "νομολάγνοι" σε πλήρη δράση...

Την Παρασκευή θα ψηφιστεί τελικά το νομοσχέδιο κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ταμειακά Διαθέσιμα, μετά τις αντίδρασει...

Την Παρασκευή θα ψηφιστεί τελικά το νομοσχέδιο κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ταμειακά Διαθέσιμα, μετά τις αντίδρασεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Με εντονότατες αντιπαραθέσεις επί της διαδικασίας, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος, "προς επένδυση".
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν κατά της ανακοίνωσης του προεδρείου, ότι το νομοσχέδιο που κυρώνει την ΠΝΠ θα ψηφιστεί σήμερα, καταγγέλλοντας την προσφυγή της κυβέρνησης σε διαδικασίες κατεπείγοντος και αξίωσαν να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία κύρωσης των νομοσχεδίων, που προβλέπει ακρόαση φορέων, ώστε να ακουστεί η γνώμη της ΚΕΔΚΕ.
Επιπρόσθετα, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να ακουστούν οι φορείς αύριο και να τεθεί η ΠΝΠ σε ψηφοφορία την Παρασκευή.
Απαντώντας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης υπενθύμισε πως οι ΠΝΠ της προηγούμενης συγκυβέρνησης συζητούνταν πάντοτε σε μία συνεδρίαση, ενώ στην περίπτωση της ΕΡΤ, η σχετική Πράξη δεν συζητήθηκε ποτέ. "Βιαζόμαστε γιατί θέλουμε πολιτικά να θωρακίσουμε τη χώρα σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, ώστε η κυβέρνηση να έχει την ψήφο της Βουλής και μάλιστα με ευρύτερη πλειοψηφία" διευκρίνισε ο Νίκος Φίλης, δηλώνοντας ότι τελικά αποδέχεται την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, αρκεί η τύχη του νομοσχεδίου να κριθεί την Παρασκευή, χωρίς νέα αναβολή.

Άναψαν τα αίματα με τον Διαμαντόπουλο στο προεδρείο
ο ΠΑΣΟΚ, δια του Ανδρέα Λοβέρδου, ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος επίσης ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας.
Ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε τον λόγο στον υπουργό, αλλά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον διέκοπτε επανειλημμένα.
Οι βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις, με τον κ. Διαμαντόπουλο να τους απαντά σε υψηλούς τόνους και να διακόπτει δύο φορές τη συνεδρίαση.
«Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις», είπε στον κ. Διαμαντόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Όταν ο Δ. Μάρδας ήταν στο βήμα ο Ανδρ. Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει: «Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος είπε στον προεδρεύοντα της Επιτροπής: «Έχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή».
Ο κ. Μάρδας πρόλαβε απλώς να πει μία φράση, ότι προτείνει «να γίνει μία συνεδρίαση». Ο Ανδρ.Λοβέρδος φώναξε πως «ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα δουλέψουμε!».
Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον υπουργό να καθίσει κάτω.
«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά», είπε ο Β. Διαμαντόπουλος και διέκοψε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.

Λοβέρδος: Να τοποθετηθούμε επί της διαδικασίας
Διαμαντόπουλος: Ο υπουργός θα πάρει τον λόγο για παρέμβαση επί της διαδικασίας
Λοβέρδος: Η διαδικασία δεν αφορά τον υπουργό. Εμείς επιλέγουμε, εμείς πρέπει να αποφασίσουμε
Κουτσούκος: Εχει δίκιο ο Πανούσης όταν σας λέει «πως σας εκλέγουν»
Λοβέρδος (σε Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού, εσάς τι σας αφορά; Τι θέλετε εδώ;
Μάρδας: Θα είχε ήδη τελειώσει
Λοβέρδος: Δεν έπρεπε καν να αρχίσετε
Διαμαντόπουλος: Ποιο το πρόβλημα; Εδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση. Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους, αλλά δεν πάτε και εσείς πίσω
Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος ρε τρομοκράτη;
Μάρδας: Για το διαδικαστικό της υπόθεσης η πρότασή μου είναι να γίνει μια συνεδρίαση και να κλείσει

Σε αυτό το σημείο στην αίθουσα ακούστηκαν πολλές φωνές και το θερμόμετρο ανέβηκε κι άλλο
Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε. Δεν σας τιμά
Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κύριε Μάρδα
Μάρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα
Λοβέρδος: Θα μας πει πως να συνεδριάσουμε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός;
Διαμαντόπουλος: Ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί.
Σε εκείνο το σημείο η διαδικασία διακόπηκε για πέντε λεπτά.
Η συνεδρίαση διακόπηκε εκ νέου, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να κληθούν αύριο οι φορείς για να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συζητηθεί εκ νέου την Παρασκευή στην Επιτροπή.

Με την πρότασή της συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.Κατόπιν διακοπής της συνεδρίασης, ο προεδρεύων της Επιτροπής, ανακοίνωσε ότι σε συνεδρίαση αύριο το απόγευμα, θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους των φορέων της γενικής κυβέρνησης, να εκθέσουν τις απόψεις τους για την τύχη των διαθεσίμων τους.
View image on Twitter
Στην επιτροπή για την ΠΝΠ προεδρεύει ο κατά τον Υπουργό Πανούση (ποιοι εκλέγουν αυτό τον άνθρωπο) κ. Διαμαντόπουλος..

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση