GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε Κέρι: Δεν έχει στόχο το Σάββα Ξηρό ο νόμος

“Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του Αμερικα...

Τσίπρας σε Κέρι: Δεν έχει στόχο το Σάββα Ξηρό ο νόμος

“Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς. Ωστόσο, ο νόμος που ψηφίζεται στη Βουλή δεν οδηγεί σε καμία απελευθέρωση τρομοκρατών”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου, με τις οποίες είχε εκφράσει τη βαθιά ανησυχία του ότι το νομοσχέδιο για τις φυλακές, η ψήφιση του οποίου ολοκληρώνεται σήμερα στην ελληνική Βουλή, θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, “η ισονομία, το κράτος δικαίου αλλά και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έτσι όπως αυτά ορίζονται από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποτελούν απαράβατες συνθήκες για μια δημοκρατική διακυβέρνηση. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει στο σύνολο των ευνομούμενων κρατών του κόσμου”.

Επιπλέον, οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι “πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι στη νομοθεσία δεν πρέπει να προβλέπονται εξαιρέσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις. Με βάση, λοιπόν, το νόμο που ψηφίζεται μια ορισμένη κατηγορία κρατουμένων - και αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως να έχουν αναπηρία πάνω από 80% - η ποινή τους μετατρέπεται σε κράτηση κατ' οίκον με 'βραχιολάκι'”.

Τονίζουν, δε, ότι ο νόμος δεν έχει ως στόχο τον Σάββα Ξηρό. Ωστόσο και αυτός, όπως και άλλοι κρατούμενοι, πληρούν τις προϋποθέσεις για κατ' οίκον κράτηση με "βραχιολάκι", καθώς ο εν λόγω πάσχει από σχεδόν ολική τύφλωση και κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφρική ανεπάρκεια με ποσοστό αναπηρίας 98%.

Εξάλλου, οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του Σάββα Ξηρού και τονίζουν ότι “η διάταξη θα ήταν φωτογραφική αν εξαιρείτο ο συγκεκριμένος κρατούμενος”.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, πράγματι τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία του για τον Σάββα Ξηρό. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του εξήγησε το νόμο, ότι δεν αφορά τον Σάββα Ξηρό, και ότι ο μεγάλος κίνδυνος σήμερα για την Ευρώπη αλλά και γενικότερα, προέρχεται κυρίως από την ασύμμετρη τρομοκρατία των τζιχαντιστών, και του εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να την αντιμετωπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση