ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Λεφτά υπάρχουν! Απίστευτο θέμα με το (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) νέο διοικητή του ΟΑΕΕ και την Τράπεζα Αττικής...

Share it:
 Τι στο καλό! Συνήψε σύμβαση 450.000 ευρώ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Ήταν και νομικός σύμβουλος των εργαζομένων της Τράπεζας! 

Από τον Νίκο Κατσώνη. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. 

Ένα σοβαρό και απίστευτο θέμα έρχεται στο φως την ώρα που σημειώνονται ήδη διάφοροι άλλοι κραδασμοί και νομίζω ότι αξίζει να το αναδείξει το press-gr. Όπως διαβάζω λοιπόν στο περιοδικό UNFOLLOW, ο εργατολόγος Αναστάσιος Πετρόπουλος συνήψε συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 450.000 ευρώ με τη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής για τον «εκσυγχρονισμό κρίσιμων ζητημάτων στον Κανονισμό Εργασίας και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις» την ίδια στιγμή που ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων της Τράπεζας!

Δηλαδή ο κ. Πετρόπουλος εν αγνοία των εργαζομένων της Τράπεζας, αποφάσισε να προσφέρει παράλληλα τις νομικές του υπηρεσίες και στον εργοδότη τους κατά τρόπο ασυμβίβαστο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Πετρόπουλος αυτές τις ημέρες τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και η τοποθέτησή του εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής.
Τα ερωτήματα που τίθενται είναι μεταξύ άλλων:
Μπορεί ο δικηγόρος των εργαζόμενων να αναλαμβάνει έναντι παχυλής αμοιβής τη νομική εκπροσώπηση και του εργοδότη τους;
Γιατί η Τράπεζα Αττικής επέλεξε τον επί δεκαετίας δικηγόρο του Συλλόγου υπαλλήλων για να του αναθέσει την «αναδιάρθρωσή» της;
Τι γίνεται αν ο δικηγόρος αυτός, εκτός από γνωστός εργατολόγος είναι επίσης μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και «εκλεκτός» της κυβέρνησης για τη θέση του Διοικητή μεγάλου ασφαλιστικού φορέα;
Όπως διαβάζω επίσης ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΔΣΑ και το συμβόλαιο υπογράφτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2015 (λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όταν ακόμη ήταν στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!) και την Τράπεζα εκπροσωπούσε ο διευθύνων σύμβουλός της Γκίκας Μάναλης ο οποίος πάντως μετά τις εκλογές δεν κατάφερε να διατηρήσει την ίδια θέση στην Τράπεζα (Μπέρδεμα κι αυτό...).

Το περίεργο είναι ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που με τις εύσχημες διατυπώσεις ανέλαβε ήταν και η συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι απολύσεις - κι ας ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων!
Ο ίδιος δήλωσε ότι σταμάτησε τη συνεργασία του με την Διοίκηση της Τράπεζας (στο εσωτερικό της οποίας μεσολάβησαν μεταβολές...)  δύο μήνες μετά τη σύναψη του συμβολαίου γιατί διαπίστωσε "μεταβολή της γραμμής της". Κατά σύμπτωση πάντως την περίοδο αυτή -και με τον ΣΥΡΙΖΑ πια στην κυβέρνηση- είχε γίνει γνωστό ότι προορίζεται για διοικητής του ΟΑΕΕ. Όπως δέχεται επίσης ο κ. Πετρόπουλος ενώ δεν ολοκλήρωσε το έργο του η Τράπεζα πίστωσε τον λογαριασμό του με 103.000 ευρώ ενώ από το 2014 είχε πάρει άλλα 50.000 ευρώ η εταιρεία του για να συντάξει το νέο "Κανονισμό Εργασίας της Τράπεζας". 

Αυτά τα ολίγα μπόρεσα προς το παρόν να αποκωδικοποιήσω από το ρεπορτάζ, με την πεποίθηση ότι θα απαντηθούν τα ερωτήματα που δημιουργούνται. 
Share it:
Reactions:

Εφ'όλης της ύλης

Θέμα

Ξεχωρίζουν

Πρώτη Σελίδα

Τράπεζες

Τροχάδην

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

2 comments:

  1. Είναι η ηθική του ΣΥΡΙΖΑ αυτή.΄Ιδε Κατρούγκαλο,ίδε Μητρόπουλο,ίδε τον άνδρα της Σακοράφα,κ.α. πολλά δυστυχώς.Ας αφήσουν δε τη δικαιολογία την αισχρή και ψευδή,ότι όλοι οι δικηγόροι κάνουν τα ίδια.Γιατί είμαι δικηγόρος και θίγομαι.Δεδομένου ότι δεν μου δίδεται η "ευκαιρία" να οικονομήσω κιέγώ τόσα εκατομμύρια από τέτοιες υποθέσεις,ή εργολαβίες με 12,και15%.Και δεν είμαι και πολιτικός,οπότε πράγματι ΔΕΝ θα είχα ηθικό δίλημμα,που θα έπρεπε να έχουν αυτοί,και το έχουν χάσει μαζί με την "τσίπα"οι τσάμπα "αριστεροί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση