GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Όταν ο Χαρδαλιάς «ροκανίζει» (για λογαριασμό του Μπακογιάννη;) τον Σγουρό!

Από τον Νίκο Αναγνώστου. ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.  Ένα χρόνο μετά την απρόσμενη ήττα στις Περιφερειακές εκλογές και οκτώ μήνες μετά την «αλλαγή σκυ...

Από τον Νίκο Αναγνώστου.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. 

Ένα χρόνο μετά την απρόσμενη ήττα στις Περιφερειακές εκλογές και οκτώ μήνες μετά την «αλλαγή σκυτάλης» στην Περιφέρεια Αττικής, ο πάλαι ποτέ παντοδύναμος συνδυασμός του πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, σχεδόν υπολειτουργεί και βρίσκεται σε ουσιαστική διάσπαση, με αμφισβήτηση του επικεφαλής του.

Ο Γιάννης Σγουρός, ακόμα δεν μπορεί να το «χωνέψει» ότι ηττήθηκε από «αυτήν» (που το 2010 ήταν ουσιαστικά στο επικοινωνιακό του team!), ενώ μετά την παράδοση της πρώτης Περιφέρειας της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη στον πρώην πανίσχυρο άνδρα της Αυτοδιοίκησης, κάτι που τον έχει οδηγήσει σε μεγάλη εσωστρέφεια, λόγω της αχαριστίας.

Αυτή τη στιγμή η Παράταξη Σγουρού δεν έχει ενότητα, αφού αποτελείται από ανθρώπους που τους συνδέουν ελάχιστα. Και αυτό δημιουργεί εικόνα παρακμής, καθώς έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη στον επικεφαλής, σε σημείο που άλλοι οδεύουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, από τώρα, προετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη αναμέτρηση… χωρίς τον Σγουρό, φυσικά, για τον οποίο όπου σταθούν και όπου βρεθούν λένε ότι «έχει κλείσει τον κύκλο του».

Από τους παλιούς του συνεργάτες, δεν υπάρχει πια κανένα ενδιαφέρον, αφού οι περισσότεροι μετά την πικρή ήττα βρέθηκαν εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι περισσότεροι είναι πικραμένοι με τον Γιάννη Σγουρό, αφού η παράταξη δεν λειτουργεί.

Από αυτούς που έχουν μείνει από την προηγούμενη θητεία, η Άννα Παπαδημητρίου- Τσάτσου, κουμπάρα του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέει παντού «θέλω να φύγω να μην βλέπω κανέναν, δεν αντέχω και τη Δούρου».

Η Σταυρούλα Δήμου, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και παλιά συνεργάτιδα του Πάγκαλου δεν ασχολείται πολύ, έχει δική της ατζέντα και δηλώνει ότι «έχει κουραστεί».

Ο πρώην Πρόεδρος του Περ. Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας, στηρίζει όσο μπορεί τον Σγουρό και τον εκπροσωπεί όταν λείπει, αισθανόμενος υποχρέωση γιατί τον ανέδειξε, ενώ ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Νίκος Καστάνιας δεν ασχολείται.

Η σύμβουλος Νότιου Τομέα Άννα Μεθυμάκη, δεν έχει σχέσεις με τον Γ. Σγουρό, έχοντας προσεγγίσει τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου με την τακτική των δημοσίων σχέσεων και σίγουρα τον ΣΥΡΙΖΑ πια, ενώ η Άννα Ροκοφύλλου που απέτυχε να εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία εξακολουθεί να ασκεί άγρια κριτική στο Σγουρό, με δηλητηριώδη υπονοούμενα… σε όλο το Κολωνάκι!

Αλλά τα μεγαλύτερα προβλήματα συνοχής ο συνδυασμός Σγουρού τα έχει από τη Δεξιά του διεύρυνση.

Ο Παύλος Καμάρας, πρώην δήμαρχος Πεύκης, συνταξιούχος και υποψήφιος στην Ανατολική Αττική έχει πλέον τυπικές σχέσεις με τον συνδυασμό Σγουρού και δεν κρύβει τις διαφωνίες του.

Ο Χάρης Δαμασκός, πρώην Αντινομάρχης του Κουρή, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βόρειας Αθήνας και κουμπάρος του Βορίδη, στέλεχος με δυναμική, παραμένει… «ευγενικά» στην παράταξη, γιατί δεν βρίσκει τον χρόνο κατάλληλο να κάνει κάτι διαφορετικό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, το «αγκάθι», βρίσκεται στον φιλόδοξο πρώην δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά που βρέθηκε δίπλα στον Σγουρό ως υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας.

Ο Χαρδαλιάς σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δίπλα στον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, κυριολεκτικά λειτουργεί «αντ’ αυτού», κάνει όλο το παιχνίδι, είναι το alter ego του ανερχόμενου εγγονού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος δεν κρύβει πλέον τη φιλοδοξία του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, και αρχίζει να μαζεύει κόσμο και να χτίζει συμμαχίες. Διαρρέει μάλιστα ότι και τώρα αυτός «κάνει κουμάντο» στην Παράταξη έχοντας μάλιστα κοντά του και παλαιούς, σημαντικούς συνεργάτες του Σγουρού από τη Νομαρχία Αθήνας.

Αντιθέτως, δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας, επί σειρά ετών κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη, έλεγε σε κομματική σύναξη της Συγγρού ότι «ο Νικόλας θα βολευτεί τελικά ως Αντιπεριφερειάρχης στο κέντρο ή εκεί που είναι τώρα, τον Κώστα (Μπακογιάννη) θα κατεβάσουμε και θα μας στηρίξει και ο Γιάννης (Σγουρός) στο τέλος, σας το υπογράφω εγώ»!

Βέβαια, ο Γιάννης Σγουρός με ισχυρό προσωπικό απόθεμα και μια μεγάλη δεξαμενή στήριξης, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν το βάζει εύκολα κάτω. Αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι το 2006 που η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε να τον κόψει από Νομάρχη δεν της πέρασε, ενώ και το 2010 που όλοι τον θεωρούσαν τελειωμένο και ο Γιώργος Παπανδρέου ταλαντευόταν, τελικά επιβίωσε και κέρδισε.

Ωστόσο, σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά και στην παρούσα συγκυρία Παράταξη Σγουρού ουσιαστικά δεν υφίσταται…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση