GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αριστερή Πλατφόρμα: Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς

"Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς και εμμένει στην πιστή εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος" αναφέρει στο κεντρ...

Αριστερή Πλατφόρμα:  Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς

"Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς και εμμένει στην πιστή εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος" αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο η ιστοσελίδα iskra.gr που πρόσκεται στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο άρθρο με τίτλο "άτεγκτοι στις απαιτήσεις τους με στόχο τον 'στραγγαλισμό΄ της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ΕΕ, ΔΝΤ και ΗΠΑ" εξαπολύεται επίθεση στους "θεσμούς".

 

Ακολουθεί το άρθρο:

 

Καμία διάθεση ούτε καν για ελάχιστες παραχωρήσεις, ώστε να δώσουν ανάσα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, δεν δείχνουν, όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ όσο και η πλευρά του ΔΝΤ και μαζί με αυτήν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Όλες οι πληροφορίες δεν δείχνουν καμία διάθεση υποχώρησης αλλά αντίθετα μια διάθεση έντασης της πίεσης και των εκβιασμών προς την ελληνική κυβέρνηση και κατ' επέκταση προς τον ελληνικό λαό ώστε να εξαναγκασθεί να προχωρήσει σε "μεταρρυθμίσεις" εντός ενός "νεο-μνημονιακού"πλαισίου.

Κι όλα αυτά, την ώρα που η ναυαρχίδα των διεθνών χρηματιστικών κύκλων, οι Financial Times δεν διστάζουν να κραδαίνουν σενάρια αποσταθεροποίησης για τη χώρα μας λες και πρόκειται για μια "μπανανία" των διεθνών πολιτικο-οικονομικών κέντρων εξουσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί το απόγευμα για τη Μόσχα, για ένα ταξίδι που ξεσήκωσε τις σφοδρέςαντιδράσεις των ευρωπαϊκών και κυρίως των γερμανικών πολιτικο-οικονομικών ελίτ , με το μυαλό στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη, καθώς το διήμερο (αύριο-μεθαύριο) EuroWorking Group και η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη θα ξεμπλοκάρουν ή όχι τη ρευστότητα και έτσι θα κριθεί αν θα συνεχιστεί το ιδιότυπο"μαρτύριο της σταγόνας" που παίζουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και κυρίως η ΕΚΤ με θύματα την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η ελληνική πλευρά φαίνεται να έχει λάβει ως ασφυκτική διορία την Κυριακή 19 Απριλίου ώστε να έλθει σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ για μια νέα λίστα "μεταρρυθμίσεων" και να διασφαλίσει έτσι ότι στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα κλειδώσει η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Στο Euro Working Group αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη θα εξετασθούν κάποιες από τις ελληνικές προτάσεις, οι οποίες ωστόσο σύμφωνα με τους λεγόμενους "εταίρους" πρέπει να«εμπλουτισθούν» (sic).

Aπό την πλευρά της η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να «δεσμευθεί πλήρως» στις τεχνικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το λεγόμενο"πακέτο στήριξης" της ελληνικής οικονομίας, συμπλέοντας όπως ήταν αναμενόμενο και με τη γραμμή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η στάση της Κρ. Λαγκάρντ στη μακρά συνάντησή της με τον Γ. Βαρουφάκη, αλλά και του υφυπουργού Οικονομικών Nathan Sheets επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι ο τρόπος που ο διαπραγματευτής κ. Γκογιάλ αντιμετωπίζει στο πλαίσιο του Brussels Group τη διαπραγμάτευση με την Αθήνα έχει την πλήρη έγκριση της διοίκησης του Ταμείου. Το ίδιο σημείο αναδύθηκε και από τις δηλώσεις του κ. Sheets ο οποίος ζήτησε συνέπεια στις δεσμεύσεις.

Οι πληροφορίες , λοιπόν , καταδεικνύουν ότι η ηγεσία του ΔΝΤ αλλά και η αμερικανική κυβέρνησηδεν έχουν διαφορετική στάση και θέση στη διαπραγμάτευση σε σχέση την ΕΕ και την ΕΚΤ και πιέζουν για δεσμεύσεις σε αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση πάντως δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου έδειξε να κρατάει σθεναρή στάση και να εμμένει στην εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος .

Με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απαίτηση του ΔΝΤ για αύξηση του ΦΠΑ  τόνισε ότι:«Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τέτοιες προτάσεις.

Τόνισε, δε, ότι το ζητούμενο είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει την αύξηση του ΦΠΑ.

«Αυτό για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή και θα μείνουμε σταθεροί μέχρι το τέλος. Ακόμα κι αν το θέμα αυτό μπαίνει στο τραπέζι από τους θεσμούς, εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε κάτι τέτοιο» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς, πάντως, τόνιζαν ότι εντός αυτού του έντονα ασφυκτικού πλαισίου , τα πράγματα δείχνουν δυσοίωνα και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις που θα οδηγήσουν τον ελληνικό λαό και τη χώρα σε μια νέα προοδευτική και βιώσιμη διέξοδο από το τέλμα και θα ξεσφίξουν τη θηλιά της χρηματοδότησηςγύρω από το λαιμό της χειμαζόμενης ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση