GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί χωλαίνει ο "κινέζικος δράκος" στο δρόμο προς την Ευρώπη

Όλο και χαμηλότερα πέφτει ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής στην Κίνα, μολονότι αναζητά εξαγωγικές διόδους προς την Ευρώπη... μέσω Ελλάδας....

Γιατί χωλαίνει ο κινέζικος δράκος στο δρόμο προς την Ευρώπη
Όλο και χαμηλότερα πέφτει ο ρυθμός ανάπτυξης της παραγωγής στην Κίνα, μολονότι αναζητά εξαγωγικές διόδους προς την Ευρώπη... μέσω Ελλάδας.
Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα φρέναρε περαιτέρω, με τους γρηγορότερους ρυθμός μέσα σε ένα 12μηνο, καθώς η οικονομική αστάθεια διεθνώς ρίχνει τις επιδόσεις του εξαγωγικού εργοστάσιου του πλανήτη. Ο σχετικός δείκτης HSBC China Manufacturing PMI έπεσε στις 49,2 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014, με τα επίπεδα απασχόλησης να μειώνονται διαρκώς στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.
Χαμηλώνει το στόχο της ανάπτυξης στην Κίνα ο πρωθυπουργός Li Keqiang, καθώς το λεγόμενο  «κινέζικο θαύμα» χλομιάζει όλο και περισσότερο. Ο νέος χαμηλότερος στόχος για την ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ στο 7% είναι ο χαμηλότερος από το 1990. Για να κρατά ο κινέζικος γίγαντας ικανοποιητικά επίπεδα απασχόλησης θα πρέπει να έχει ανάπτυξη 8% και άνω, λένε αναλυτές. Την ίδια ώρα αυξάνονται δραματικά τα δάνεια.
Την περσινή χρονιά το κινεζικό ΑΕΠ «φρέναρε» στο 7,4%, που δείχνει ότι εξανεμίζεται περαιτέρω η κεκτημένη ταχύτητα της κινεζικής οικονομίας και οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως η Κίνα οδεύει προς νέο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία 24 χρόνια.
Οι αδυναμίες της παγκόσμιας οικονομίας, μετά το κραχ του 2007-8, βαραίνουν και στον "κινέζικο δράκο", που κατέχει πλέον τη δεύτερη θέση στη λίστα των ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως. Η αναιμική εγχώρια ζήτηση και η υποχώρηση της αγοράς ακινήτων οδήγησαν σε πτώση τη βιομηχανική παραγωγή, τις εξαγωγές, τις επενδύσεις, τις λιανικές πωλήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρά τα επιμέρους μηνιαία σκαμπανεβάσματα, ενώ ανεβαίνουν τα χρέη.
Δείτε επίσης
Γιατί η Γερμανία φοβάται την Κίνα - ΦΩΤΟ
Fitch: Η Ευρωζώνη "No 1 κίνδυνος" - ΦΩΤΟ
Economist: Τι έριξε το παγκόσμιο ΑΕΠ - ΦΩΤΟ
Economist: Γιατί μελαγχολεί και η οικονομία στις ΗΠΑ - ΦΩΤΟ
Η ΕΚΤ πληρώνει τα κράτη-μέλη... για να τα δανείζει
Τα "Αμπενόμικς" Ντράγκι και η ελληνική ασφυξία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση