Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Παπανδρέου: Συνεχίζουν τον μύθο ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση

Share it:
Παπανδρέου: Συνεχίζουν τον μύθο ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση

Την εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα μνημόνια, σχολίασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, φαίνεται να είναι η απόκρυψη της αλήθειας και η συγκάληψη των δικών τους άστοχων επιλογών, ενώ πρόσθεσε ότι επιχειρούν να κρύψουν την αλήθεια για να συνεχίσουν τον μύθο ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση.  Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογράμμισε ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε οι Έλληνες πολίτες να μάθουν ποια ήταν τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την Εξεταστική Επιτροπή:

«Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, από την Ιδρυτική του Διακήρυξη, απαίτησε να μάθουν οι Έλληνες όλη την αλήθεια για το πως φτάσαμε στην κρίση και η χώρα στον αναγκαστικό δανεισμό.

Ξέρουμε καλά ότι, η κρίση διακυβέρνησης, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η απάτη της Κυβέρνησης της ΝΔ για το πραγματικό έλλειμμα, η έλλειψη διαφάνειας παντού, έπληξαν βαριά την αξιοπιστία της πατρίδας μας. Αυτή η κρίση αξιοπιστίας έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση.

Με τους όρους που ψηφίστηκε η Εξεταστική Επιτροπή από την κυβερνητική πλειοψηφία, φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεσή τους να κρύψουν αλήθειες και να συγκαλύψουν δικές τους άστοχες επιλογές.

Επιχειρούν να κρύψουν την αλήθεια για να συνεχίσουν το μύθο ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση. Παρέχουν έτσι, πολιτική ασυλία στους πραγματικούς υπεύθυνους. Συγκαλύπτουν τις παθογένειες του πολιτικού-οικονομικού πελατειακού συστήματος. Προστατεύουν τα κατεστημένα συμφέροντα που παρασιτούν σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Έτσι όμως, όχι μόνο συγκαλύπτονται οι ευθύνες της Κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, αλλά χάνεται και η ευκαιρία να αναδειχθούν οι δομικές αδυναμίες της Δημοκρατίας μας και να αντιμετωπιστούν σθεναρά τα κατεστημένα συμφέροντα που συνεχίζουν να παρασιτούν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, του Ελληνικού λαού.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι, η κυβερνητική πλειοψηφία είναι δέσμια του δικού της αφηγήματος ότι «τα μνημόνια έφεραν την κρίση».

Αφήγημα, που τώρα διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα, αυτή που αντιμετωπίζει και η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση – και που δεν μπορεί πια να κρύψει.

Αν ήταν τόσο εύκολο, θα έσκιζαν τα μνημόνια, όπως εξάλλου είχαν δεσμευτεί και θα τέλειωνε η κρίση.

Όμως, έως ότου ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, η χώρα θα συνεχίσει να παραμένει σε καθεστώς αναγκαστικού δανεισμού.

Γι” αυτό και σήμερα – δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές – η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται νέο πρόγραμμα για αναγκαστικό δανεισμό.

Όμως, με τον τρόπο που το επιχειρεί η Κυβέρνηση, όχι μόνο η πορεία μας είναι άδηλη, αλλά και η Ελλάδα χάνει μια ακόμα ιστορική ευκαιρία να χτίσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το πελατειακό πολιτικο-οικονομικό σύστημα.

Αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να σταθούμε στα πόδια μας, να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας διεθνώς, να βγούμε αυτοδύναμα στις αγορές και να εμπεδώσουμε κράτος δικαίου και βιώσιμης ανάπτυξης – κοινωνική δικαιοσύνη.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ώστε οι Έλληνες πολίτες να μάθουν ποια ήταν τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

Αυτά που οδήγησαν τη χώρα σε αναγκαστικό δανεισμό – αλλά και παραμένει σε αυτόν, την ώρα που άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που επίσης είχαν υπαχθεί σε αναγκαστικό δανεισμό, σήμερα δανείζονται φθηνά από τις αγορές και αναπληρώνουν τις απώλειες σε Εθνικό Εισόδημα και σε θέσεις εργασίας.

Αυτές είναι οι αλήθειες που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον.

Όχι οι πάσης φύσεως πολιτικές σκοπιμότητες, που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας οι Έλληνες και η χώρα».

 

Share it:
Reactions:

Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση