GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρμενία: Έτοιμη για συμφιλίωση με την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Αρμενίας δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμος για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, δύο μήνες αφότου απέσυρε τις ειρ...

Αρμενία: Έτοιμη για συμφιλίωση με την Τουρκία Ο πρόεδρος της Αρμενίας δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμος για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία, δύο μήνες αφότου απέσυρε τις ειρηνευτικές συμφωνίες από το κοινοβούλιο, κατηγορώντας την Τουρκία για έλλειψη πολιτικής βούλησης να βάλει ένα τέλος στην εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών που διαρκεί έναν αιώνα.

Ενόψει της επετείου της Παρασκευής για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τις μαζικές σφαγές Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Σερζ Σαρκισιάν δήλωσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας και πως δεν θα επιμείνει προκειμένου η Τουρκία να αποδεχθεί ότι διέπραξε γενοκτονία.

«Θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να εγκαθιδρύσουμε ομαλές σχέσεις με την Τουρκία και η εγκαθίδρυση αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς προϋποθέσεις», επισήμανε ο Σαρκισιάν σε ξένους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση